Syyttäjä vaatii Vantaan entiselle kaupunginjohtajalle Jukka Peltomäelle, sd., vankeutta törkeistä lahjusrikoksista ja virkavelvollisuuden rikkomisesta, uutisoi Helsingin Sanomat.

Tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä myös arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistajalle Leila Tuomiselle vaaditaan vankeutta törkeistä lahjusrikoksista.

Syyttäjä Tuire Tamminiemen mukaan tapaus on poikkeuksellinen yhteiskunnallisen ulottuvuutensa vuoksi.

Peltomäki toimi maankäytön ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajana 1.1.2007-31.7.2011 ja kaupunginjohtajana 1.8.2011-18.9.2011.

Rikosepäilyyn liittyy 13 kaava-asiaa, jotka ovat olleet vireillä Vantaalla ja joissa Tuominen on toiminut rakennuttajan palkkaamana suunnittelijana tai konsulttina. Peltomäki on  esitellyt asiat Vantaan kaupunginhallitukselle tai osallistunut kaavamuutoksia käsitelleisiin kokouksiin. Peltomäen ja läheistensä samaan aikaan Tuomiselta saamien etujen, mm. asuntoetujen ja matkojen, arvo on noin 200 000 euroa.

Peltomäen asianajajan mukaan Peltomäki kiistää kaikki syytteet.

Juttu HS:n verkkosivuilla

Tapauksesta aiemmin Kuntalehti.fi:ssä

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Olisivatko tällaiset tapaukset estettävissä rajoittamalla palvelusaika kunnassa esimerkiksi 6 vuoteen. Sen jälkeen tulisi olla poissa kyseisen kunnan palveluksesta kuusi vuotta.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*