Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei sure niin kutsutun metropolihallinnon kaatumista.

– Olen ihmetellyt pitkään, mihin tätä tarvitaan, sanoo Sipilä Helsingin Sanomille.

Sipilän mukaan metropolihallinnon hoidettaviksi kaavaillut asiat voi hyvin hoitaa jo olemassa oleva maakuntahallinto.

Sipilä sanoo Helsingin Sanomissa ilmaisseensa kantansa myös liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikolle, kok., puhelinkeskustelussa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Nythän jää aikaa valtiovarainministeriöllä säätää laki ”Lex-Rautavaara” eli erillislaki pitkien välimatkojen ja harvaan-asutuille eli Harva-kunnille. Pitkillä välimatkoilla ja harvalla asutuksella on suora merkitys kunnan palvelukustan- nusten muodostumiseen. Harva-kunnille, joita on 57 kpl kehitetään aivan uusi mittaamistapa, jolla syrjäisyyttä, pitkiä välimatkoja ja saavutettavuutta mitataan.
    On päivän selvää, että syrjäisyystekijä on uudistettava ja se valmisteltava uudestaan perusteellisemmin ja kuultava aidosti Harva-kuntia. Nykyinen tekijä ei ota huomioon mm. kunnan syrjäistä sijaintia suhteessa maakunnan ja valtakunnan osakeskuksiin. On haettava yhteistyössä toimivia uusia toimintamalleja palvelujen tuottamiseen esim. ict-teknologialla.
    Erillislailla turvattaisiin kuntien lähipalvelut. Tehtiinhän oma Metropolilaki pääkaupunginseudun kunnille. (Helsinki ja 13 kuntaa). Miksi ei Harva-kunnille? Mikä mättää? Pakkoliitoksilla tai isäntäkunta-meiningillä pelottelua ei kaivata, yhteisen tahdon ja yhteisten etujen rakentamista kyllä.

    Lainsäädännön avulla pitää Harva-kuntien lähipalvelujen rahoitusta vahvistaa ”Lex-Rautavaaralla”, eikä heikentää. Kyllä jämtti on niin.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*