Hallituspuolueiden kokoomuksen ja perussuomalaisten välit ovat kiristyneet turvapaikanhakijoiden nopeasti kasvaneen määrän aiheuttamista kysymysten vuoksi, uutisoi Helsingin Sanomat.

Sisäministeri Petteri Orpo, kok., ihmetteli lauantaina HS:ssa perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon sanavalintoja. Slunga-Poutsalo oli käyttänyt turvapaikanhakijoista ilmausta elintasosurffari ja vaatinut näiden pikaista käännyttämistä. Slunga-Poutsalon mukaan  Suomen pitää päästä eroon houkuttelevuudesta.

Orpo ei pidä asiallisena myöskaa oman puolueensa kansanedustajan Wille Rydmanin käyttämää ilmausta meritaksipalvelu viittauksena laivoihin jotka kuljettavat Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä.

– Minusta kaikki populismi, tämmöinen värikäs kielenkäyttö, jota tässä maahanmuuttokeskustelussa käytetään, pitäisi jättää sivuun, Orpo sanoi.

Slunga-Poutsalo ihmetteli voimakkaasti Orpon kommentteja.

– Olen hyvin yllättynyt siitä, että ministeritasolta lähdetään tällaisia kommentteja heittelemään. Hän määritteli minut rasistiksi. Se on aika radikaali syytös, ja mielestäni myös aiheeton, perussuomalaisten puoluesihteeri sanoi HS:lle.

Uutinen HS:n verkkosivuilla

Aiheesta aiemmin: Suomi varautuu 15 000 turvapaikanhakijaan

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*