Pääministeri Juha Sipilä yhteiskuntasopimusta koskevassa tiedotustilaisuudessa. (Kuva: Valtioneuvosto / Sakari Piippo)

Pääministeri Juha Sipilä, kesk., pitää sopimattomana perussuomalaisten puoluesihteerin Riikka Slunga-Poutsalon turvapaikanhakijoista käyttämää ilmausta elintasosurffari, uutisoi Iltalehti.

– Sotaa pakoon tulevia ei todellakaan ole sopivaa nimittää noin (elintasosurffareiksi), Sipilä totesi.

Slunga-Poutsalo läehtti perjantaina turvapaikanhakijoiden määrän nopeaan kasvuun liittyvän tiedotteen otsikolla ”Elintasosurffarit käännytettävä pikaisesti ja eriarvoistavat etuudet poistettava”.

Myös sisäministeri Petteri Orpo on arvostellut Slunga-Poutsalon retoriikkaa. Orpon mielestä kaikki populistiset sanavalinnat pitäisi unohtaa maahanmuuttoskeskustelussa.

MainosMyös Slunga-Poutsalon väite, että maahantulijoista vain joka viides kärsii todellista hätää ja loput ovat hyväkuntoisia nuorukaisia jotka eivät täytä pakolaisstatusta, on herättänyt kummastusta.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo sanoo Ylelle, että Slunga-Poutsalon väitteelle ei ole perusteita.

Revon mukaan tänä vuonna turvapaikkahakemuksia koskevista päätöksistä tänä vuonna noin 40 % on ollut jollain tavalla myönteisiä, ja osuus saattaa vielä nousta.

IL: Perussuomalaiset vääristelevät totuutta – Sipiläkin ärähti

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*