Tampereen kaupunginvaltuusto valmistautuu käsittelemään esitystä, joka herättää varmasti mielenkiintoa myös Pirkanmaan ulkopuolella. Kuva: Pixabay

Tampereen kaupunginvaltuuston tilapäinen valiokunta esittää Ilkka Sasin (kok.) erottamista apulaispormestarin tehtävästä.

Valiokunta päätti asiasta tänään keskiviikkona kokouksessaan.

Vaikka päätös oli yksimielinen, se vaati paljon työtä ja asioiden selvittämistä, vastaa tilapäisen valiokunnan puheenjohtaja Mikko Aaltonen (vas.) Kuntalehdelle.

– Sinällään ei voi sanoa, että päätös oli helppo. Aika paljon keskustelua käytiin kokouksissa. Olemme halunneet punnita eri näkökulmia mahdollisimman tarkkaan.

Päätöksen yksimielisyys kertoi siitä, että asiaan saatiin lopulta tarvittava ja jaettu selkeys siitä, miten on hyvä edetä, myöntää Aaltonen.

Tilapäisen valiokunnan esityksen mukaan erottamisen taustalla on Sasin käyttäytyminen, josta on seurannut kaupunkiin kohdistunutta negatiivista julkisuutta.

Ilkka Sasin epäluottamuksesta ja mahdollisesta erottamisesta päättää kaupunginvaltuusto.

Asiasta ensin uutisoineen Aamulehden haastattelussa Aaltonen kertoi, että kaupunginvaltuusto päättää tulevassa kokouksessaan, otetaanko epäluottamusesitys käsittelyyn kiireisenä.

Jos päätös kiireellisyydestä tehdään, valtuusto päättää Sasin erottamisesta jo samana päivänä eli 16.9., Aamulehti uutisoi.

Kuntalehti uutisoi aiemmin, että Ilkka Sasin epäiltiin joulukuisena yönä syyllistyneen seksuaaliseen ahdisteluun ja alkoholirikokseen, mutta syyttäjä ei löytänyt asiassa näyttöä siitä, että Sasi olisi syyllistynyt asiassa rikokseen.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*