Ilmajoki pysyy varmasti ulkona Seinäjoen seudulle ehdotetusta neljän kunnan liitoksesta.

– Meillä on viime toukokuulta valtuuston yksimielinen päätös, että emme osallistu selvitystyöhön. Annoimme pyydetyt asiakirjat selvittäjille, mutta edustajamme eivät olleet mukana missään selvitystyöryhmissä, kertoo Ilmajoen kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Tuomikoski, kok.

Seinäjoen seudun kuntajakoselvittäjät Jouko Luukkonen ja Raimo Harjunen esittävät, että Seinäjoki, Ilmajoki, Isokyrö ja Kuortane liitetään yhteen vuoden 2017 alusta. Kuntajakoselvitys julkistettiin tiistaina.

– Joudumme viemään selvittäjien esityksen keväällä valtuustoon, mutta kantamme ei muutu miksikään. Uskomme, että pystymme nykyisellä kuntamallilla tuottamaan parhaiten palvelut kuntalaisille. Yhteistyötä emme kaihda mihinkään suuntaan, Tuomikoski sanoo.

Valtiovarainministeriö määräsi viime kesäkuussa kuntarakennelain mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen toimitettavaksi Ilmajoen, Isonkyrön ja Kuortaneen kuntien sekä Alavuden ja Seinäjoen kaupunkien välillä.

Selvitysalueen kunnista Alavutta ei esitä liitettäväksi uuteen kuntaan. Työssäkäynti sieltä Seinäjoelle on pienempää kuin muista kunnista, ja selvittäjien mukaan alavutelaiset itse eivät koe kuuluvansa Senäjoen kanssa samaan toiminnalliseen alueeseen.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*