Tuleva toimitusjohtaja Jari Koskinen tarttuu Kuntaliiton ruoriin tilanteessa, jossa koko kuntakenttä on suuressa murrosvaiheessa. Kuntien määrä tulee laskemaan, mutta sitäkin suurempi muutos tapahtuu kuntien tehtävissä.

-Kuntakentässä on menossa suuri murros. Sote-uudistusta on pyöritetty monta vuotta. Kuntien kannalta on erittäin merkittävä asia, miten tehtäviä tulevaisuudessa järjestetään, Koskinen pohtii.

Sote-alueiden määrään Koskisella ei kertomansa mukaan ole kantaa.

-Minulla ei ole asiaan henkilökohtaista kantaa. Tämä on kaikkinensa niin iso asia, että annetaan valmistelijoiden tehdä työnsä rauhassa. Kuntaliiton hallitus ottaa asiaan sitten aikanaan kantaa, Koskinen toteaa.

MainosKävi sote-uudistuksessa miten tahansa, niin kunnille riittää tehtäviä myös tulevaisuudessa.

-Kunnille jää yhä paljon tehtäviä hoidettavaksi liittyen opetukseen, elinkeinoelämään, kulttuuriin ja liikuntaan. Ja täytyyhän jonkin organisaation myös uusia sote-alueita pyörittää, Koskinen muistuttaa.

Uusiin haasteisiin Jari Koskinen on valmis tarttumaan hyvillä mielin akut ladattuna.

Mainos-Kuntapuolella on tullut oltua 30 vuotta luottamustehtävissä, joten Kuntaliitto luonnollisesti kiinnosti. Kuntaliitto on tärkeä edunvalvoja, jolla on mahdollisuus vaikuttaa, Jari Koskinen arvioi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*