Jari Koskinen kertoi Kuntalehden haastattelussa lokakuussa 2018 keskittyvänsä entistä enemmän metsänhoitoon kotitilallaan Hauholla. (kuva: Liisa Takala)

Paikalliskehittäjien järjestö Suomen Kylät on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen Jari Koskisen. Järjestölle haettiin uusi puheenjohtaja, kun nykyisellä puheenjohtajalla Petri Rinteellä tuli toimikaudet täyteen. Rinne on toiminut järjestön puheenjohtajana vuodesta 2016.

Koskinen on Kuntaliiton entinen toimitusjohtaja. Hänet valittiin Kuntaliiton toimitusjohtajaksi elokuussa 2015, ja hän jätti tehtävän helmikuun lopussa 2019 kesken seitsenvuotiskauden.

Koskinen on toiminut kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1996–2009 ja maa- ja metsätalousministerinä Lipposen toisessa hallituksessa sekä Kataisen hallituksessa yhteensä noin neljä vuotta. Vuosina 2009–2011 Koskinen toimi Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin johtokunnan jäsenenä.

Hauhon kunnanvaltuutettuna Koskinen oli 28 vuotta ja vuonna 2009 toteutuneen Hämeenlinnan seudun kuntaliitoksen jälkeen runsaat kolme vuotta Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettuna. Hän palasi kesäkuun vaaleissa kuntapolitiikkaan ja tuli valituksi Hämeenlinnan kaupunginvaltuustoon kokoomuksen listan kärkinimenä 1081 äänellä.

Suomen Kylät ry:n jäseniä ovat muun muassa maakunnalliset kyläyhdistykset ja kaikki Suomen 54 Leader-ryhmää.