Minttu Kurki haluaa puhua maailman tyttöjen puolesta.
Kuva: Aaro Keipi

Valta vaihtuu Joensuussa keskiviikkona 11. lokakuuta, kun liperiläinen Minttu Kurki valtaa kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen paikan kansainvälisen tyttöjen päivän ajaksi.

Päivän mittaisen pestinsä aikana Kurki aikoo muun muassa tutustua Joensuun strategiaan ja pohtia nuorisovaltuuston kanssa tasa-arvoa ja tyttöjen oikeuksia.

– Joensuussa ollaan tosi edistyksellisiä tasa-arvoasioissa, ja Suomessa tyttöjen asema on todella hyvä. Silti lapsille opetetaan vieläkin liikaa, että on olemassa miesten ja naisten ammatteja, hän sanoo.

 

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kaupunginjohtajana Kurki haluaa puhua palkkatasa-arvon puolesta ja rohkaista joensuulaisia nuoria vaikuttamaan kotikaupunkinsa asioihin.

– Nuoria kuunnellaan Joensuussa hyvin. Ei ole pakko liittyä mihinkään lastenhallitukseen tai nuorisovaltuustoon että voi tulla kuulluksi.

Kurjen päivä kaupunginjohtajana on osa lastenoikeusjärjestö Planin Girls Takeover -tempausta, jossa tytöt valtaavat kaupunkien ja yritysten johtotehtäviä ympäri maailmaa.

Joensuu osallistuu tempaukseen ainoana kaupunkina Suomessa.

– Hienoa, että Joensuu näyttää esimerkkiä muille kaupungeille, Kurki sanoo.

 

Hän aloittaa pian viidennen vuotensa Planin lastenhallituksessa, ja on saanut kokemusta päätöksenteosta myös TET-harjoittelussa Liperin kunnanjohtajalla.

Tänä syksynä Kurki menee harjoitteluun kansanedustaja Emma Karin (vihr.) eduskunta-avustajalle.

Kurki haluaa työskennellä tulevaisuudessa päätöksenteon ja johtamisen parissa.

– Tasa-arvotyötä pitää tehdä koko ajan. Ei voi lopettaa siihen, että joku päämäärä on saavutettu, tai jää jälkeen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*