kuva: Pekka Moliis
Liike Nyt nimesi eduskuntavaaliehdokkaita. Viime vuoden huhtikuussa Liike Nytin maakuntakiertue ulottui Kuopioon.

Asikkalan entinen kunnanjohtaja ja nykyinen kunnanhallituksen puheenjohtaja Juri Nieminen pyrkii eduskuntaan Liike Nytin ehdokkaana.

Kansanedustaja Harry Harkimon luotsaama yhdistys julkisti ensimmäiset ehdokkaansa maanantaina.  Julki tuli 48 ehdokasta kymmenestä vaalipiiristä. Liike Nytin tavoitteena on saada eduskuntavaaleihin 150 ehdokasta.

Nieminen oli Asikkalan kuntavaalien ylivoimainen ääniharava keväällä 2017. Sitoutumattoman Kotikunta-listan ehdokkaana ollut Nieminen sai 421 ääntä ja luotsasi ryhmän Asikkalan suurimmaksi poliittiseksi voimaksi ohi puolueiden. Nieminen oli Asikkalan kunnanjohtaja 2006–2016. Sitä ennen, vuodet 2004–2006, hän toimi Sulkavan kunnanjohtajana.

Ehdokasesittelyssä Nieminen kertoo olevansa yksilönvapauden suuri kannattaja. Hänen mielestään valtion roolia pitää pienentää ja yksilön sekä paikallisen itsehallinnon merkitystä lisätä.

– Valtionhallintoa voidaan keventää, koska byrokratia vähenee päätösvallan ja resurssien hajauttamisen myötä. Kunnat hoitavat työllisyyden, sosiaalityön ja ikääntyneiden palvelut sekä kaiken muun sellaisen, missä läheisyys parantaa palvelua. Valtiolle jätetään vain keskityttyjä toimintoja, kuten esimerkiksi maanpuolustus, poliisi ja ulkopolitiikka, Nieminen kirjoittaa.

Kuntapolitiikan vaikuttajia maanantaina julkistetulla listalla ovat Niemisen lisäksi ainakin Ville-Matti Kuusela, Seija El Sayed ja Mirita Saxberg. Kuusela on Liike Nytin kaupunginvaltuutettu Heinolassa ja El Sayed Jämsässä. Saxberg valittiin Helsingin valtuustoon 2017 kokoomuksen listalta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*