Jussi Pajusen esityksessä Helsingin johtaminen mullistuu. (Kuva: Ville Miettinen)

Helsinki luopuu nykyisestä virastorakenteesta ja organisoi kaupungin toiminnot keskushallintoon ja neljälle toimialalle, jos kaupunginjohtaja Jussi Pajusen esitys pääkaupungin johtamisen muokkaamisesta menee läpi.

Kaupunginhallituksen johtamisen jaosto alkaa käsitellä Pajusen esitystä maanantaina 26. lokakuuta.

– Luottamushenkilöiden toimintaedellytyksiä halutaan parantaa ja päätöksentekoelinten roolia vahvistaa. Kaupunginhallitukseen valittaisiin jäsenet valtuutetuista. Toimialalautakuntien puheenjohtajat valittaisiin kaupunginhallituksen jäsenistä. Tavoitteena on, että kuntavaalien tulos heijastuu kaupungin johtoon, Helsingin tiedotteessa sanotaan.

– Päätoimisten ja osa-aikaisten luottamushenkilöiden käyttöönotto vahvistaa johtamista ja parantaa luottamushenkilöiden toimintaedellytyksiä.

Esityksessä kaupunginhallitukselle halutaan muodostaa elinkeinojen kehittämistä ja kansainvälisyysasioita ohjaava elinkeinojaosto. Konserniohjaukseen muodostetaan konsernijaosto. Kaupunginvaltuuston jäsenmäärä säilytettäisiin nykyisenä 85 jäsenessä ja kaupunginhallitus niin ikään ennallaan 15-jäsenisenä.

Ylimmän johdon johtamismalliksi esitetään, että kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan, joka toimii kaupunginhallituksen alaisena ja johtaa kaupunkiorganisaatiota ja taloutta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja johtaa poliittista yhteistyötä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä