Markus Hirvosen (edessä oikealla) lisäksi mopoiluun osallistui Juuan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Joni Kortelainen (edessä vasemmalla).

Juuan kunnanjohtajan Markus Hirvosen mopotempaus, nuorten kanssa kylillä päristely perjantai-iltana, osoittautui jymymenestykseksi.

– Osallistujia oli paljon, ihmisiä oli katujen varsilla. Kymmenien mopojen lisäksi liikkeellä oli autoja, traktoreja ja muutama mönkijäkin. Hirveästi ihmisiä liikkeellä, Hirvonen kertoo Kuntalehdelle.

Hirvonen oli nuorten mopoilusta valituksia kuultuaan päättänyt tavata nuoria omassa ympäristössään ja keskustella asiallisesti mopoilusta. Sosiaalisessa mediassa aikeistaan kerrottuaan ja mopoa etsittyään tempaus sai nopeasti laajaa valtakunnallista huomiota ja runsaasti kiitosta.

– Laskettiin, että paikalla oli kunnan mopoikäluokasta 30 prosenttia, Hirvonen kertoo.

Kunnanjohtaja ja nuoret ajelivat ympäri Juuan keskustaa, kävivät kahvilla ja tarinoivat. Hirvosen mukaan nuoret suhtautuivat kunnanjohtajaan ”mahtavasti”.

– Meidän nuoret ovat fiksuja, kuten nuoret ylipäänsä. Nuorilla on paljon sanottavaa, kun heitä kuuntelee.

Tarinointi koski muun muassa nuorten oleskelupaikkoja.

– Nuoret toivoivat että osoitetaan paikkoja jossa saa ajaa ja jossa ei valiteta ajamisesta. Pieniä toiveita meidän näkökulmasta. Niitä pyritään toteuttamaan.

Juuan päättäjistä mukana ajelulla oli myös kunnanvaltuuston puheenjohtaja Joni Kortelainen, sd. Hirvonen sanoo mopomiitin todistaneen, että nuorten kohtaamiseksi kannattaa pohtia uusia tapoja.

– Nuorten kanssa pitää olla avoin ja olla siellä missä he ovat. Tämä toimii paremmin kuin seminaarit ja turhan jäykät tilaisuudet.

Hirvonen oli saanut vanhan Soliferin lainaksi perjantain mopomiittiä varten. Hän kävi testaamassa sitä jo aiemmin päivällä. Miitin aikana ilmeni pieniä teknisiä haasteita, mutta mopoilua se ei haitannut.

Eikä kunnanjohtajan mopoilu jääne tähän.

– Tapahan tästä tulee. Pitää miettiä mopon hankkimista itselle, skootteri tai joku vastaava.

Tapahtuma keräsi Juuan kaduille erilaisia mopoja, mönkijöitä ja runsaasti uteliaita katsojia.

Kuvat: Elina Hirvonen

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Jospa häirikköajaminen poistuisi tällä operaatiolla. Vaatii kyllä paljon moponuorisolta. Ei kuitenkaan mitään kohtuutonta, ainoastaan pikku pykälien noudattamista.

  2. Kuunteleeko aikuiset muitakin nuoria kuin näitä moporällääjiä. Pitää vissiin rueta rettelöitsemään ja riehumaan, että joku kuuntelee. Epäreilua, että aina vain niitä kuunnellaan ja huomioidaan, jotka rettelöitsevät ja huutavat tai käyttäytyvät muuten huonosti. Hiljaisia tai yksinäisiä tai kiusattuja nuoria ei kuunnella, mutta heidän kiusaajiaan, jotka ovat yleensä sellaisia rettelöitsijöitä kyllä kuunnellan ja huomioidaan.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*