Kristillisdemokraattien Jyväskylän paikallisosasto on erottanut Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Juhani Starczewskin puolueen jäsenyydestä.

Syynä erottamiselle on Starczewskin kirjoittelu Keskisuomalaisen keskustelupalstalla ja kommentit kirjoittelusta nousseen kohun jälkeen.

Starczewski oli antanut ymmärtää, että eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman, sd., puolison syöpä saattoi olla ”Jumalan kosto” eli seurausta Heinäluoman esittämistä, tasa-arvoista avioliittolakia kannattaneista, mielipiteistä.

Heinäluoman puoliso menehtyi syöpään viime viikolla.

– Starczewskin kirjoitukset puhemiehestä ovat törkeitä ja täysin puolueemme eettisten sääntöjen vastaisia, kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä sanoo.

– Hän on loukannut syvästi useita henkiöitä puheillaan. Loukkaaville hörhöpuheille pitää nyt laittaa piste. Paikallisosaston johtokunta teki oikean päätöksen.

Jyväskylän paikallisosaston mukaan Starczewski on toiminut puolueen eettisten sääntöjen vastaisesti, epäasiallisesti ja loukkaavasti muita henkilöitä kohtaan sekä vahingoittanut vakavasti kristillisdemokraattien yleistä arvostusta.

– Jyväskylän Kristillisdemokraatit sanoutuu täysin irti Starczewskin lausunnoista, jotka eivät edusta KD:n linjaa, paikallisosaston tiedotteessa sanotaan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä