Oikeusministeriön ylläpitämä Otakantaa-sivusto ei ole kansalaisia löytänyt. (Kuva: Pekka Moliis)

Kukko ei käskien laula. Vanha kansanviisaus näyttää pitävän paikkansa, kun käy selaamassa oikeusministeriön ylläpitämää Otakantaa-sivustoa. Sivusto tarjoaa kunnille ilmaisen kanavaan kuntalaisten mielipiteiden keräämiseen, mutta suurin joukoin kansa ei ole sivustolle tietään löytänyt.

Torstaina päättynyt keskustelu Porin seudun kuntajakoselvityksessä keräsi kuukaudessa viisi viestiä. Ja niistäkin yksi oli Porin kaupungin viestintäpäälliköltä.

-Kuntaliitos on porilaisten näkökulmasta sellainen asia, että se ei ole suuria intohimoja herättänyt. Viime keväänä Porin koulu-uudistus oli sen sijaan niin läheinen ja konkreettinen asia, että se sai väen liikkeelle ottamaan kantaa sivustolla, Porin kaupungin viestintäpäällikkö Anne Kyhä-Mantere toteaa.

Otakantaa-sivusto on ylläpitäjiensä mukaan mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin päätöksiin jo valmisteluvaiheessa. Sivustolle voi kirjautua esimerkiksi omilla facebook-tunnuksilla, mutta myös nimetön kommentointi on mahdollista, mikäli kommentoitavan hankkeen avaaja on näin päättänyt.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Näin ei kuitenkaan Satakunnassa suuressa mitassa käynyt. Kokemäen puolesta keskusteluun on heitetty tasan yksi kommentti. Siinä kommentissa kyllä olennainen tiivistyi.

-Kuntaliitosta ei kannata tehdä Poriin, menee loputkin toiminnot Kokemäeltä.

 

www.otakantaa.fi

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*