Kaupunginjohtaja Jaana Karrimaan mukaan Harjavallan tapauksessa kyse on perimmiltään rooleista. Mitä käytännössä tarkoittaa, että kuntalain mukaan kuntajohtaja johtaa kunnan hallintoa, taloudenhoitoa ja muuta toimintaa?

– Jos sanon johonkin asiaan tai jollekulle ei, onko se johtajan rooliin kuuluvaa johtamista vai häirintää tai epäasiallista kohtelua. Voinko olettaa kaikkien noudattavan talousarviota ja muun muassa kaupungin sääntöjä?

– Jos puutun johonkin, joka ei mielestäni ole mennyt, kuten olisi pitänyt, onko se heti häirintää tai epäasiallista kohtelua? Sama, jos joku pahoittaa mielensä tai loukkaantuu jostakin sanomastani. Tai puutun jonkin tekemättömiin tai huonosti tehtyihin töihin, puutteelliseen valmisteluun tai epäselviin päätösehdotuksiin, Karrimaa pohtii.

Karrimaan käsitys on, että kaupunginhallitus tulee esittämään tilapäisen valiokunnan perustamista, ja valtuusto sen perustaa. Hän huomauttaa, että hänellä johtajasopimus ja siinä erokorvaus, jos hän itse irtisanoutuu.

Karrimaa arvioi, että osa henkilöstöstä varmaankin ihmettelee, mistä tässä oikein on kyse.

– Samoin osa luottamushenkilöistä.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Rauta, sd., esittää tilapäisen valiokunnan asettamista valmistelemaan Karrimaan irtisanomista tai muihin tehtäviin siirtämistä. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina. Päätöksen tilapäisen valiokunnan asettamisesta tekee valtuusto.

Karrimaan asema vaakalaudalla Harjavallassa

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä