Keminmaan kunnanvaltuusto päätti torstaina äänin 22–9 asettaa tilapäisen valiokunnan valmistelemaan kunnanhallituksen puheenjohtajiston erottamista. Erottamishankkeen taustalla on kunnanvaltuutettujen kokema epäluottamus hallituksen puheenjohtajaa Auli Tasalaa kohtaan. Kuntalain mukaan yksittäistä puheenjohtajaa ei voida erottaa, vaan samalla kerralla on vaihdettava puheenjohtajisto kokonaisuudessaan.

Valtuustolle asiasta tehdyn aloitteen allekirjoitti 12 kunnanhallituksen varsinaista tai varajäsentä sekä yksi valtuutettu. Allekirjoittajien joukossa ovat kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Raimo Arponen (kesk) ja toinen varapuheenjohtaja Soili Rautio (vas).

Esityksen perusteluissa mainitaan, ettei kunnanhallituksen puheenjohtaja ole noudattanut kunnan hallintosääntöä tehtävien hoidossa. Perusteluissa mainitaan myös ongelmat yhteistyössä kunnanhallituksen kanssa, toimiminen yhteistyössä viranhaltijoiden kanssa kunnanhallituksen selän takana ja aikatauluongelmat kunnanhallituksen kokousten järjestämisessä.

Auli Tasala valittiin viime kuntavaaleissa valtuustoon sitoutumattoman Keminmaan parhaaksi-ryhmän ehdokkaana. Hän sai kuntavaaleissa kaikkiaan 110 ääntä.

Mainos-Ei tullut täytenä yllätyksenä. Kun aloitin puheenjohtajana selvisi nopeasti ettei tätä tehtävää tehdä helpoksi. Rivien välistä olen pystynyt muutaman kuukauden jo lukemaan että tämmöistä on ilmassa, kommentoi Tasala erottamishanketta Kuntalehdelle. 

-Loukkaavalta tämä tuntuu. Selvästi halutaan tahrata mainettani epämääräisillä yksilöimättömillä väitteillä, joiden kohdalla käteni ei nouse pystyyn virheen merkiksi, jatkaa Auli Tasala.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*