Anne Karjalainen on ollut Euroopan alueiden komitean jäsen vuodesta 2010 lähtien. (Kuva: Sonja Eloranta)

Keravan kaupunginvaltuutettu Anne Karjalainen, sd., on valittu Euroopan alueiden komitean ”sosiaalipolitiikka, koulutus, työllisyys, tutkimus ja kulttuuri” -valiokunnan (SEDEC) puheenjohtajaksi.

Valinta tehtiin alueiden komitean järjestäytymiskokouksessa 13. helmikuuta Brysselissä.

SEDEC-valiokunnan keskeinen tehtävä on vaikuttaa EU:n päätöksentekoon sosiaali-, koulutus-, työllisyys-, tutkimus- ja kulttuuripolitiikassa esittämällä Euroopan kuntien ja alueiden näkemyksiä.

Valiokunnan painoarvo on merkittävä, sillä komission vuoden 2020 työohjelman aloitteista huomattava määrä kuuluu SEDEC-valiokunnan toimialaan. Näitä ovat mm. Euroopan vihreän kehityksen ohjelman (Green Deal) sosiaaliset näkökohdat, nuorisotakuun kehittäminen, osaamisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen sekä tekoälyyn liittyvät aloitteet.

SEDEC-valiokunta pyrkii valvomaan, että siirtymä vihreään talouteen toteutuu kunta- ja aluetasolla sosiaalisesti oikeudenmukaisella tavalla. Tulevan vuoden aikana saamme käsiteltäväksi joukon Euroopan komission aloitteita, joiden tavoitteena on turvata sosiaaliset oikeudet ja kestävä talouskasvu, Karjalainen sanoo alueiden komitean tiedotteessa.

Euroopan alueiden komiteassa on kuusi aihekohtaista valiokuntaa. Anne Karjalainen on ollut komitean jäsen vuodesta 2010 lähtien. Hän on aikaisemmin toiminut SEDEC-valiokunnassa sosialidemokraattisen PES-ryhmän poliittisena koordinaattorina. Karjalainen on mukana myös Euroopan alueiden komitean työvaliokunnassa. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*