Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. (Kuva: Keusote / Kuvaaja Iiro Rautiainen)

Hyvinvointialueiden johtajien virkoja täytetään ripeään tahtiin eri puolella Suomea, mutta Keski-Uudenmaan hyvinvointalue ei hätäile.

Keski-Uudenmaan aluevaltuuston on määrä päättää hyvinvointialuejohtajan viran perustamisesta kuluvan viikon torstaina. Toukokuussa määritellään kelpoisuusvaatimukset ja valmistellaan hakuilmoitus, ja hyvinvointialuejohtajan virka avataan julkiseen hakuun 1.8.2022.

– Meidän alueellamme on tehty määräaikainen johtajavalinta vuoden loppuun saakka, joten meillä ei ollut erityistä kiirettä. Olisimme voineet saada viran auki aiemminkin, mutta prosessi olisi keskeytynyt kuukaudeksi kesällä. Poliittisten ryhmien kesken vallitsi yksituumaisuus siitä, että valinta on parempi viedä läpi yhdessä putkessa syksypuolella, aluehallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu, kok., kertoo.

– Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valmistelu on oikein hyvässä vauhdissa. Meillähän muutos ei ole kovin suuri, sillä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on jo vastannut monista sote-palveluista alueella, Perttu sanoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Perttu ei pelkää, että maan parhaat sote-johtajat olisi jo napattu muiden hyvinvointialueiden johtotehtäviin ennen kuin Keski-Uusimaa täyttää omaa kärkivirkaansa.

– En usko sitä, kyllä tässä maassa sote-ammattilaisia riittää. Keski-Uusimaa kiinnostaa, ja olen varma, että saamme tänne hyviä hakijoita.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula. Väliaikaisena hyvinvointialuejohtajana toimii Pirjo Laitinen-Parkkonen.