Kevan hallitus päätti äänin 6–3 esittää valtuuskunnalle varatoimitusjohtaja Timo Kietäväistä Kevan uudeksi toimitusjohtajaksi.

Valtiotieteen maisteri Kietäväinen on Kuntaliiton varatoimitusjohtaja, ja hän vastaa toimialajohtajana muun muassa kuntataloudesta, työmarkkina-asioista ja eläkepolitiikasta.

Kietäväinen on ollut Kuntaliiton ja sen edeltäjän Suomen Kunnallisliiton palveluksessa vuodesta 1992. Kietäväisellä on paljon luottamustoimia, hän on esimerkiksi kunnallistalouden ja hallinnon neuvottelukunnan jäsen ja Ortodoksisen kulttuurikeskuksen säätiön varapuheenjohtaja. Hän on toiminut muun muassa Ekokemin hallituksen puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana sekä Finnish Consulting Groupin hallituksen varapuheenjohtajana.

Toimitusjohtaja vastaa Kevan toiminnasta ja taloudesta. Toimitusjohtajan hakukriteereinä olivat muun muassa työeläkejärjestelmän, kuntakentän ja muun julkisen sektorin sekä sijoitustoiminnan tuntemus. Lisäksi häneltä odotetaan strategista johtamiskykyä, kykyä johtaa Kevaa kokonaisuutena sekä laajaa suhdeverkostoa.

– Timo Kietäväisessä yhdistyy laaja ja syvällinen Kevan toimintaympäristön ja asiakkuuksien tuntemus sekä kyky kokeneena johtajana ja vaikuttajana vahvistaa ja kehittää Kevan roolia muutosten keskellä, sanoo hallituksen puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen Kevan tiedotteessa.

Kevan valtuuskunta nimittää toimitusjohtajan 16. helmikuuta. Toimitusjohtajan virkaa haki 20 henkilöä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*