Kittilän kunnanhallitus päättää tiistaina, kutsuuko se koolle valtuuston käsittelemään muun muassa Timo Kurulan pidättämistä vs. kunnanjohtajan tehtävästä. (Kuva: Miika Sirkiä/Kittilälehti)

Kittilä hakee uutta kunnanjohtaja viransijaista ensi vuodeksi. Sijaisuuden on määrä alkaa vuoden vaihteessa ja kestää ensi vuoden loppuun.

Aika alkaa, kun viimeksi valitun vs. kunnanjohtajan Timo Kurulan, kesk., määräaikainen sopimus on tehty vuoden loppuun. Hän ei hoida enää tehtävää. Hän on loppuvuoden sairauslomalla, vuosilomalla ja virkavapaana. Lisäksi valtuustolle on esitetty, että hänet pidätettäisiin virasta.

Uutta haetaan koko ensi vuodeksi, koska kunnassa arvellaan, että lyhyemmäksi ajaksi ei ehkä saada tarpeeksi hyviä hakijoita, perustelee kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala, kesk.

– Tietysti sitä sitten voidaan jatkaa ja katsoa muutenkin tilannetta, jos saamme tämän kunnanjohtaja-asian sitä ennen päätökseen.

Laittomasti erotettu Anna Mäkelä on edelleen Kittilän kunnanjohtaja, mutta hän ei hoida tehtävää.

Vs. kunnanjohtajan tehtävänä on hakuilmoituksen mukaan kunnan hallinnon, taloudenhoidon ja palvelutuotannon johtaminen, elinkeinoelämän kehittäminen ja tulevaisuudessa entistä tärkeämpi alueellinen yhteistyö.

Vs. kunnanjohtajalta edellytetään virkaan soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja hyvää perehtyneisyyttä kunnallishallintoon sekä kokemusta johtotehtävistä.

Valittavalta edellytetään myös sujuvaa englannin kielen taitoa.

Valtuusto ehkä koolle 30.10.

Kunnanhallituksen on määrä päättää huomenna valtuuston koolle kutsumisesta. Kokouspäiväksi vs. hallintojohtaja Sanna Ylinampa esittää 30.10.

Oikeudenmukaisen Kittilän, vihreitten ja kokoomuksen valtuustoryhmät ovat tehneet kunnanvaltuustolle aloitteen koskien nyttemmin syytteeseen asetettujen luottamushenkilöiden pidättäytymisestä luottamustehtävien hoitamisesta, luottamustoimesta pidättämistä sekä vs. kunnanjohtaja Timo Kurulan pidättämistä virantoimituksesta.

Oikeudenmukainen Kittilä-valtuustoryhmä on esittänyt aloitteissa, että ylimääräinen kunnanvaltuuston kokous tulisi kutsua koolle sekä päättää jatkotoimenpiteistä asiassa.

Controller Tuija Lång on määrätty valmistelemaan aloitteiden mukaista vs. kunnanjohtajan mahdollista virastapidättämistä sekä mahdollista luottamushenkilöiden luottamustoimista pidättämistä.

Långilla on meneillään kuulemisten koostamisvaihe ja hän pyrkii kunnanhallituksen esityslistan mukaan valmistelemaan asian kunnanhallitukselle mahdollisimman pian. Kuulemisaika on päättynyt 16.10.2017.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*