Kittilän kunnallispolitiikka lienee tällä hetkellä yksi valtakunnan seuratuimmista uutisaiheista kuntasektorilla. Valtamedia uutisoi vuoron perään kunnan tapahtumista ja pienemmät mediat siteeraavat perässä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Kurulan (kesk.)mukaan kunnassa on tahtoa ottaa lainopillista neuvontaa niin Kuntaliiton kuin valtiovarainministeriön taholta, joskaan virallista avunpyyntöä ei päätetty esittää. Karvalakkilähetystöä lakimiesten juttusille tuskin Helsinkiin matkaan, vaan ajatuksena on järjestää yhteinen keskustelu- ja neuvonpitotilaisuus Kittilässä.

– Sivistyneessä yhteiskunnassa käydään vuoropuhelua eri osapuolten kesken. Tässä on kyse keskustelutilaisuuden järjestämisestä ja siinä asiassa olemme olleet yhteydessä Kuntaliiton lakiosastoon ja valtiovarainministeriöön. Keskustelutilaisuuteen on vain niin paljon halukkaita paikallisia osallistujia, että tilaisuus on varmaan järkevintä järjestää täällä Kittilässä. Päivämäärästä ei ole ollut vielä mitään puhetta, Kurula toteaa.

Johtajaa etsitään

Maanantain kunnanhallituksen kokouksessa päätettiin laittaa vt. kunnanjohtajan viran auki. Kunnanhallitus ei ole ollut tyytyväinen tällä hetkellä tehtävää hoitavan kunnan hallintopäällikkö Esa Mäkisen toimintaan. Hakupapereita odotetaan kuntaan 6. maaliskuuta mennessä ja pätevyysehtona on soveltuva korkeakoulututkinto.

– Etsimme henkilöä, jolla on hyvä lainopillinen asiantuntemus, talousasiat hallussa ja kuntalaki tuttu, Timo Kurula kiteyttää.

Viime kuukausien mediahässäkkä on koetellut kunnan asioiden hoitamista. Levin hissiyhtiön toiminnasta lähtenyt jupakka räjähti käsiin, kun kunnanjohtaja Anna Mäkelälle näytettiin ovea.

– Kunnanjohtajan irtisanomista ja siihen liittyviä päätöksiä lukuun ottamatta, ei meidän kunnan päätöksistä ole tehty oikaisuvaatimuksia ja valituksia. Ne valitukset, jotka on tehty, on jo todettu aiheettomiksi, Kurula huomauttaa.

Työrauha on asia, jota Timo Kurula toivoo Kittilän kunnantalolle. Kunnan taloustilanne on vaikea ja velkakuorma on tuplaantunut.

– Kunnan tulevaisuus on uhattuna ja meillä on täällä todella vaikea tilanne. Nyt on tässä unohdettu täysin, ketä varten ollaan olemassa. Kunnan viranhaltijoiden ja luottamusmiesten tulee tehdä töitä kuntalaisten eteen, Kurula painottaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä