Espanjan suomalaiset aurinkorannikkolaiset saivat ennen koronarajoituksia luvan vierailla pienessä kommunistikunnassa Marinaledassa Sevillan maakunnassa Etelä-Espanjassa. Kunnan pormestari Juan Manuel Sánchez Gordillo on kuuluisa vasemmistolaiskommunisti ja vallankumousmies. Aikoinaan hän valtasi maatyöläisten ja ammattiliiton jäsenten muodostamien joukkojen kanssa suurtilallisten maat viljelymaiksi. Vuonna 2012 Gordillo ryösteli väkensä kanssa kaupoista ruokaa ja jakoi sitä köyhille. - Kaikki konservatiivit, valtio, kaikki kaupunginjohtajat, pankit ja kirkko ovat meitä vastaan, Gordillo sanoo. (Kuva: Riitta Vainio

Espanjan erikoisuus, pieni kommunistikunta Marinaleda, kiinnostaa myös suomalaisia. Kunnan seuraavana tavoitteena on täysi energiaomavaraisuus.

Espanjan suomalaiset aurinkorannikkolaiset saivat helmikuussa, ennen koronarajo...

Mahtavaa, että olet kiinnostunut Kuntalehden sisällöstä. Olethan jo tilaaja?

Tilaamalla Kuntalehden digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.

Älä lannistu maksumuurista

Mikäli et vielä ole Kuntalehden tilaaja, voit lukea sinua kiinnostavan jutun sekä paljon muuta ajankohtaista sisältöä kuntien todellisuuksista puolueettomalla näkökulmalla. Tilaa digitunnukset linkistä, saat Kuntalehden lukuoikeuden 20.11.2020 saakka.

Tilaa tunnukset tästä