Kontiolahti perustaa nopealla aikataululla vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijoille.

Keskus avataan Paiholaan, jossa on myös aiemmin toiminut Kontiolahden kunnan omistama vastaanottokeskus. Päätös keskuksen avaamisesta syntyi kunnan, tilat omistavan Master Yhtiöt Oy:mn ja Suomen Punaisen Ristin neuvottelujen tuloksena.

Vastaanottokeskukseen on tulossa 100-150 asukasta. Henkilöstötarve on 13-15 henkilöä.

– Paiholassa on hyvät, toimintaan sopivat tilat. SPR:llä on kokemusta vastaanottokeskustoiminnan järjestämisestä. Emme halua käpertyä sisäänpäin, vaan auttaa osaltamme inhimillisessä hädässä olevia. On tärkeää, että paikallisia asukkaita tiedotetaan asiassa ja keskustelu on avointa, toteaa Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)



Helsinki avaa tänään Koskelan sairaala-alueelle tyhjillään olevaan rakennukseen tilapäisen vastaanottokeskuksen, johon mahtuu 240 turvapaikanhakijaa.

Helsinki on aloittanut neuvottelut Espoon ja Vantaan sekä maahanmuuttoviraston kanssa pidempiaikaisen vastaanottotoiminnan laajentamisesta pääkaupunkiseudulla.

Forssan kaupunginhallitus puolestaan hylkäsi maanantaina äänin 6-5 vastaanottokeskuksen perustamisen entiseen hotelliin.

Kaupunginjohtaja Sami Sulkko oli esittänyt kaupunginhallitukselle vastaanottokeskuksen perustamista.

Forssasta kotoisin oleva opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, kok., ilmaisi päätöksen johdosta järkytyksensä Facebookissa ja kirjoitti sydämettömyyden olevan yhteiskunnalle suurempi uhka kuin mikään ulkoa tuleva.

– Edes neljäksi kuukaudeksi ei ollut halua antaa apua. Kylmältä tuntuu. Grahn Laasonen kirjoitti päivityksessään.

– Jos inhimilliset syyt eivät ole ”riittäviä”, niin olisihan se tuonut paikkakunnalle heti 13 työpaikkaa. Ilmeisesti huoli ei ole riittävän kova myöskään työllisyydestä, ministeri totesi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*