Ensi kevään kuntavaaleissa kokoomuksen tavoitteena on säilyttää suurimman kuntapuolueen asema. Suurimmaksi kuntapuolueeksi pyrkii myös SDP, selviää Kuntalehden puoluesihteereille tekemästä kyselystä. Keskusta jäi viime kuntavaaleissa kolmannelle sijalle, mutta sai eniten valtuustopaikkoja. Puolueen tavoitteena on saada kattavat ja monipuoliset ehdokaslistat kaikkiin Manner-Suomen kuntiin. Vihreiden tavoitteena on kasvaa edelleen. Perussuomalaisten tavoite on nousta ”valtakunnallista painoarvoaan vastaavan kokoon” myös kuntapolitiikassa. Vasemmistoliitto pyrkii voittamaan vaalit. RKP:n tavoite on saada valtakunnallisesti vähintään viiden prosentin kannatus. (Kuva: Ville Miettinen)

Kun Kuntalehti kysyi eduskuntapuolueiden puoluesihteereiltä arviota poliittisen tilanteen vaikutuksesta kuntavaaleihin, yhtä lukuun ottamatta kaikki näkivät koronan olennaiseksi vaikuttavaksi tekijäksi.

Kun Kuntalehti kysyi...

Mahtavaa, että olet kiinnostunut Kuntalehden tuottamasta jutusta. Olethan jo tilaaja?

Tilaamalla Kuntalehden digipalvelun saat rajoittamattoman pääsyn palvelun sisältöön. Kirjaudu sisään tai tilaa digipalvelu.