Tulevaisuuden kuntakartan jäljille pääsee varsin hyvin, kun seuraa suomalaisten muuttoliikettä, sanoo Kuntaliiton Jari Koskinen Ylöjärven Uutisten haastattelussa.

Kunta on nyt yhtä historiallisen mahdollisuuden edessä kuin ensimmäisen kunnallisasetuksen antohetkellä vuonna 1865, sanoo Kuntaliiton toimitusjohtaja Jari Koskinen Ylöjärven Uutisten haastattelussa.

Koskinen korostaa haastattelussa, että kunnilla on nyt oivat tilaisuus ottaa aktiivinen rooli ja muokata itselleen mittatilaustyönä uusi kuosi.

– Meidän jokaisella itsenäisellä kunnallamme on aito mahdollisuus ottaa ohjakset käteensä ja luoda täysin omat toiveensa ja tarpeensa täyttävä toimintamalli, Koskinen sanoo haastattelussa.

Koskinen huomauttaa, että 2 000 asukkaan pienkunnan elämänpiiri on täysin erilainen kuin 600 000 hengen suurkaupungin.

– Kumpainenkin voi löytää terveesti eteenpäin kannattelevat mahdollisuutensa, hän kannustaa.

Edellisen hallituksen aloittaessa kuntauudistustaan suuri osa kunnista nousi vastarintaan, Ylöjärven Sanomat muistuttaa.

Epätietoisuuden aika söi lehden mukaan kuntien henkisiä ja aineellisia voimavaroja.

Jari Koskisen mielestä tällä hetkellä kuntakentällä on varsin levollista, lehti kirjoittaa.

– Monessa kunnassa ollaan tyytyväisiä tulevaan tilanteeseen, jossa sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät alueellisen toimijan järjestettäviksi, hän arvelee.

-Kunnissa odotetaan selkeitä päätöksiä ja niiden toimeenpanoja, jotta arki voi saada turvallisen muotonsa.

– Nyt ei ole paniikkia missään päin kuntakenttää, Koskinen sanoo Ylöjärven Sanomille, mutta huomauttaa, että isot kaupungit ovat ilmaisseet huolensa uudistuksien seurauksista.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*