Kotkan kaupungin johto on julkaissut kannanoton, jossa se ilmoittaa vastustavansa rasismia, väkivaltaa ja väkivallalla uhkaamista kaikissa muodoissaan.

Taustalla on kotkalaisen kaupunginvaltuutetun Facebookissa julkaisema kuva, jossa oli ase ja kehotus tervehtiä maahanmuuttajia ”Suomen perinteitä kunnioittaen”.

– Tuomitsemme kaupunginvaltuutettu Mertsu Merivirran avoimilla Facebook-sivuilla 28.10.2015 julkaistun kuvan ja siinä olevan maahanmuuttajavastaisen tekstin, kannanotossa sanotaan.

Merivirta, ps., poisti kuvan myöhemmin ja kertoi torstaina kyseessä olleen huumorin.

Kotkan johto muistuttaa, että ihmisten yhdenvertaisuus perustuu käsitykselle ihmisarvosta. Ihmisten syrjintä ja vastakkainasettelu ei ole hyväksyttävää.

– Haluamme rakentaa Kotkaa, joka on tasapuolinen ja suvaitsevainen kaikille riippumatta heidän etnisestä tai kansallisesta alkuperästä, uskonnosta, kielestä, vakaumuksesta, sukupuolisesta suuntautumisesta tai muusta henkilöön liittyvästä tekijästä.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nina Brask, sd., kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Elomaa, kok. sekä kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Allekirjoittajat muistuttavat, että suvaitsevaisuuden ja yhteisvastuun merkitys on korostunut pakolaiskriisin seurauksena, kun uuteen kielelliseen ja kulttuuriseen ympäristöön saapuu paljon omilta kotiseuduiltaan paenneita ihmisiä.

– Ihmisten välistä yhteisymmärrystä ja lähimmäisistä välittämistä on korostettava kouluissa, kodeissa, työpaikoilla ja harrastustoiminnassa. Jokaiseen rasistiseen tekoon ja uhkaukseen on puututtava välittömästi ja väkivallan suhteen on oltava nollatoleranssi.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos kertoi torstaina, että se on aloittanut esitutkinnan  Merivirran kuvasta tehdyn rikosilmoituksen vuoksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*