Kouvolan kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki suhtautuu myönteisesti vastaanottokeskuksen perustamiseen ja hätämajoituksen järjestämiseen.

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 31. elokuuta.

Maahanmuuttovirasto ja Suomen Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piiri ovat tiedustelleet Kouvolan kaupungin kantaa turvapaikanhakijoiden hätämajoittamiseen ja uuden noin 150-250 hengen vastaanottokeskuksen perustamiseen Kouvolan alueelle.

Lamminmäen mukaan Kouvola arvioi vastaanottokeskuksen perustamista ja hätämajoituksen järjestämistä ensisijassa humanitäärisesta näkökulmasta.

– Suomi on sitoutunut turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen. On tärkeää, että kunnat osaltaan osallistuvat hädässä olevien ihmisten auttamiseen. Vastaanottokeskuksella on Kouvolan alueelle taloudellisia vaikutuksia mm. työpaikkojen muodossa, Kouvolan kaupungin tiedotteessa todetaan.

– Arvioiden mukaan kymmentä turvapaikanhakijaa kohti tarvitaan yksi työntekijä. Palkattavan henkilökunnan lisäksi keskus työllistää mm. kuljetus-, kiinteistö- ja ruokapalveluita. Vastaanottokeskus vireyttää alueen talouselämää, koska monet hankinnat tehdään alueelta.

Maahanmuuttovirasto on suunnitellut turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksen perustamista Kouvolaan hajautetulla mallilla vuokra-asuntoihin eri puolille kaupunkia. Minimikoko keskukselle olisi 150 paikkaa, mutta maahanmuuttovirasto pyytää myös selvittämään mahdollisuutta laajentaa keskusta 250 paikkaan.

Kouvolan Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Auvo Viirun mukaan eri puolilta kaupunkia löytyy tyhjillään olevaa asunto-kantaa. Maahanmuuttovirasto voi hyödyntää myös yksityisiä vuokra-asuntomarkkinoita tilojen hankinnassa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*