Kuva: Inari Fernández
Inari Fernándezin perheen ”vaihtovuosi” Sodankylässä on sujunut vauhdikkaasti. On päästy lammastilalle, tuntureille, syyslomalle Norjan puolelle – ja nauttimaan lumileikeistä kotipihalla.

Sodankylän kunta Lapissa osui markkinointityössään kultasuoneen, kun palkkasi vuodeksi tubettajan. Helsinkiläinen yrittäjä Inari Fernández raportoi ahkerasti perheensä elämästä Sodankylässä Youtubessa, Instagramissa ja muussa sosiaalisessa mediassa.

Lapista tuotettuja sisältöjä oli lokakuun loppuun mennessä katsottu lähes 12 miljoonaa kertaa ja kommentoitu, jaettu tai tykätty yli 400 000 kertaa.

Jotta vaikuttajamarkkinoinnissa saadaan paras tulos, kunnan tulee aktiivisesti hyödyntää vaikuttajan sisältöjä omassa markkinoinnissaan, Fernández neuvoo.

– Kun minä julkaisen videon, jossa kerron mitkä ovat perheemme mielestä parhaat asiat Lapissa, parhaimmillaan kunta julkaisisi samaan aikaan tiedotteen, että nämä ovat meidän kuntamme kohokohdat, muuttakaa tänne nyt. Sitten siinä pitäisi olla linkit mistä saa asuntoja ja mistä työpaikkoja.

Sodankylän kunnalla on jo tähän mennessä suuri määrä materiaalia, jota kunta pystyy hyödyntämään markkinoinnissaan.

– Vaikuttajamarkkinointi ei siis lopu siihen, että tubettaja julkaisee jotakin. Se on juuri se hetki, jolloin kuntaviestintä- ja markkinointi alkaa.

Lue koko juttu tuoreesta Kuntalehdestä 11/2019.

Inari Fernándezin Äidin Puheenvuoro -kanava Youtubessa:

Martta Nieminen
Martta Nieminen
martta.nieminen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Hienoa mainontaa jota pohjoisen kunta tarvitsee…Kohta tubettajia on viidessäkymmenessä kunnassa?

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*