Kunnallisalan kehittämissäätiön kyselytutkimukseen vastanneista yhtä suuri joukko, 47 prosenttia, vastustaa ja kannattaa kunnallisia kansanäänestyksiä.

Kokoomuksen kannattajista vain 25 prosenttia haluaa kansanäänestyksiä. Sen sijaan perussuomalaisten ja vasemmistoliiton kannattajien enemmistö on suopea kansanäänestyksille. Perussuomalaisten kannattajista niitä haluaa 73 prosenttia, vasemmistoliiton kannattajista 57 prosenttia.

Vastustus on lisääntynyt selvästi vuodesta 2014, 37 prosentista 47 prosenttiin. Iän ja koulutuksen noustessa kansanäänestysten suosio heikkenee.

Myös kysymys suorista kuntajohtajavaaleista jakaa kansaa. 45 prosenttia vastaajista kannattaa johtajavaaleja, 42 prosenttia vastustaa.

MainosVasemmistoliiton ja SDP:n kannattajien enemmistö on suorien johtajavaalien kannalla. Vasemmistoliiton kannattajista 73 prosenttia haluaa johtajavaalin, SDP:n kannattajista 53 prosenttia.

Mitä nuorempi henkilö on, sitä hyväksyvämmin hän suoraan kansanvaaliin yleensä suhtautuu ja vastaavasti, mitä koulutetumpi hän on, sitä varauksellisempi hänen kantansa on.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimustiedote

 

MainosJatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*