Juho Leppänen työskentelee tietokoneella pöytänsä ääressä
Juho Leppänen on yksi Kempeleen säännöllisistä bloggaajista. Kuva Kai Tirkkonen

Kempeleellä haluttiin tehdä kunnan johtoryhmän toiminnasta avoimempaa ja lisätä tunnettuutta. Johtoryhmän kaikista jäsenistä päätettiin tehdä bloggaajia ja jakaa kuukausiblogi-kirjoitusvuorot. Blogit julkaistaan kunnan verkkosivuilla.

Tämän lisäksi johtoryhmäläiset kirjottavat säännöllisesti paikallislehden palstalle.

– Luomisen tuskaa on välillä kaikilla. Toisaalta aiheita on niin paljon, että joudumme pohtimaan, mistä milloinkin kirjoitamme, kertoo Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi.

Kunnan johtoryhmän jäsenillä on täydet työpäivät, joten luovan tuskan lisäksi ajan järjestäminen on toisinaan oma hommansa.

– Mutta viestintä on niin tärkeä osa johtamisen työtä, ettei sitä voi pitää minään lisätehtävänä. Meidän tehtäviimme kuuluu tehdä työtä näkyvämmäksi.

Kempeleellä katsotaan, että avoimen ja vuorovaikutteisen viestinnän ja kulttuurin edistäminen kunnassa on osa jokaisen tehtävää. Lakisääteisten viestintävelvoitteiden täyttäminen ei riitä. Johdolla on organisaation viestinnän vaalimisessa ja kehittämisessä erityinen vastuu.

”Palautettakin tulee”

Johtoryhmän jäsenet ovat vuoroillaan bloganneet nyt vuoden verran. Lohi kertoo, että kuntalaiset ovat jopa yllättävän hyvin löytäneet kirjoitukset. Niitä klikataan auki aktiivisesti, ja palautettakin tulee.

Kunnan verkkosivujen blogivuoroja tulee henkeä kohti kaksi kertaa vuodessa. Tämän lisäksi johtoryhmäläisillä on yksi kirjoitusvuoro vuodessa paikallislehteen.

– Vuoroja ei ole liikaa, mutta toisaalta niitä on riittävästi, jotta asioita pääsee nostamaan esille.

Lohi kertoo itse kirjoittavansa muita aktiivisemmin, ja hänen teemansa vaihtelevat.

– Yleensä valitsen aiheekseni jonkun ajankohtaisen teeman vaikkapa jostakin lakiuudistuksesta, kuntastrategiasta tai vaikkapa hyvinvointialueesta. Kerron blogeissa, miten kunnalla menee.

Lohen mielestä blogi on hyvä paikka kertoa esimerkiksi asioista, jotka puhuttavat kuntalaisia tai joista kysellään aktiivisesti.

Tuoreimmissa blogeissa esimerkiksi kunnansihteeri Virva Maskonen on jakanut ajatuksiaan työuran päättyessä. Talousjohtaja Juho Leppänen kokosi omalla vuorollaan menneen talouden tilannetta mutta kertoi myös tulevista vuosista.

Elinkeinojohtaja Miia Marjanen on pohtinut yrittäjien ominaisuuksia.

Lohi on omalla vuorollaan ottanut teemakseen myös esimerkiksi ilmastopäästöt ja kestävän kehityksen.

Lue lisää: Kempeleen johtoryhmän blogit

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. viimeksi kun katsoin niin hän oli Tuomas Lohi eikä Markus

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä