Kunnilla ei ole lainkaan edustajia sote- ja aluehallintouudistuksen virkamiesohjausryhmässä ja projektiryhmässä. Sosiaali- ja terveysministeriö ja valtiovarainministeriö asettivat ryhmät perjantaina.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio hämmästelee ryhmien koostumusta. Mukana on vain valtiovarainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, oikeusministeriön ja THL:n edustajia.

– Kuntien edustus olisi pitänyt ilman muuta olla näissä molemmissa ryhmissä tai vähintään toisessa niistä. Uudistukset koskevat mitä  suurimmassa määrin kuntia. Olemme Kuntaliitossa tästä todella ihmeissämme.

Ryhmien tehtävänä on valmistella sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, itsehallintoalueiden perustamista ja aluehallintouudistusta.

Ohjausryhmän puheenjohtaja on STM:n kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee ja varapuheenjohtaja VM:n valtiosihteeri Martti Hetemäki. Ohjausryhmän muut jäsenet ovat oikeusministeriön kansliapäällikkö Tiina Astola ja projektijohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti STM:stä.

Projektiryhmän puheenjohtajana on Tuomas Pöysti ja varapuheenjohtajina  STM:n osastopäällikkö, ylijohtaja Kirsi Varhila ja VM:n osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala. Jäsenet ovat osastopäällikkö, ylijohtaja Veli-Mikko Niemi STM, osastopäällikkö, ylijohtaja Outi Antila STM, johtaja Raija Volk STM, hallitusneuvos Pekka Järvinen STM, hallitusneuvos Päivi Salo STM, finanssineuvos Jani Pitkäniemi VM, osastopäällikkö, ylijohtaja Terhi Järvikare VM, budjettipäällikkö Hannu Mäkinen VM, hallitusneuvos Auli Valli-Lintu VM, lainsäädäntöneuvos Tuula Majuri OM ja johtaja Markku Pekurinen THL.

Sihteereinä toimivat hallitusneuvos Riitta-Maija Jouttimäki, STM, ja lainsäädäntöneuvos Eeva Mäenpää, VM.

Projektiryhmällä on neljä valmisteluryhmää:

Järjestämisen edellytykset ja aluejako: puheenjohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki STM, jäsenet Satu Karppanen STM, Taru Koivisto STM, Päivi Salo STM, Auli Valli-Lintu VM, Tarja Hyvönen VM, Eeva Mäenpää VM, Teemu Eriksson VM, Pia Maria Jonsson THL ja Taina Mäntyranta STM, sihteeri.

Järjestämis- ja voimaanpano: puheenjohtaja Kirsi Varhila STM, jäsenet Päivi Voutilainen STM, Päivi Salo STM, Taina Mäntyranta STM, Anne Kumpula STM, Maritta Korhonen STM, Auli Valli-Lintu VM, Eeva Nykänen THL, Sami Kouki VM, Jouko Narikka VM, Sami Kivivasara VM, Helena Tarkka VM, Juha Sarkio VM, Pekka Järvinen STM, jäsen ja sihteeri, Eeva Mäenpää VM, jäsen ja sihteeri ja Jaana Aho STM, sihteeri.

Itsehallintoalue: puheenjohtaja Tuomas Pöysti STM, jäsenet Raimo Ikonen STM, Päivi Laajala VM, Auli Valli-Lintu VM, Niko Ijäs VM, Riitta-Maija Jouttimäki STM, Pekka Järvinen STM, Jari Keinänen STM, Ilkka Turunen VM, sihteeri ja Eeva Mäenpää VM, sihteeri.

Rahoitus- ja resurssiohjaus: puheenjohtaja Tuomas Pöysti STM, jäsenet Terhi Järvikare VM, Juha Majanen VM, Markus Sovala VM, Jani Pitkäniemi VM, Outi Antila STM, Raija Volk STM, Annakaisa Iivari STM, Anne Kumpula STM, Päivi Salo STM, Markku Pekurinen THL, Fransiska Pukander VM, jäsen ja sihteeri, Markku Nissinen VM, sihteeri, Tanja Rantanen VM, sihteeri ja Pasi Pajula STM, sihteeri.

 

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kenellä on "itsehallinto", Sipilän valtiolla vai asukkailla? sanoo:

    Perustuslakivaliokunta:

    1) Kumpi on enemmän perustuslain 121 §:n mukaista: maakunnalliset sote-kuntayhtymät vai tulevat ”itsehallintoalueet”.

    2) Millä tavalla perustuslaillisesti itsehallinnolliset kuntien asukkaat voivat vaikuttaa

    2.1) soten valmisteluun ja

    2.2) varmistua perustuslaillisen kansanvallan, demokratian ja tulevan vaalitavan keinoin oman kunnan ja maakunnan palveluista kymmeniä vuosia eteenpäin?

  2. Tuossahan on mukana tuttuja nimiä jo useamman epäonnistuneen uudistushankkeen takaa. Eli tästäkään ei oikeasti haluta mitään valmista. STM:n rooli täysin ylikorostunut koko yhteiskunnassa, mutta etenkin tässä hankkeessa. Jos STM:ssä on varaa pitää tuollaista leegiota näitä ”painopisteasiantuntijoita”, niin säästökohde #1 on löytynyt. Ei pitäisi olla mitenkään ko. ministeriön painopistealueella.

  3. Suomen kuntaliiton uusi tj Jari Koskinen hihat heilumaan ja kuntien edustajat jokaiseen työryhmään.
    Jääkiekkotermillä: ronkkiminen saa riittää.

  4. Vuoden 2014 maaliskuun 24. päivä nähtiin Suomessa ennen näkemätön poliittinen ilmiö.

    Google: sote tiedotustilaisuus sipilä soini 24.3.2014

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä