Paula Risikko menestyi parhaiten kunta-alan ministereistä.

Kunta-alan suurissa uudistushankkeissa keskeisissä asemissa olleet ministerit pärjäsivät eduskuntavaaleissa kohtuullisesti. Äänestäjät eivät rankaisseet takkuilleista uudistuksista.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisesta edellisen kauden alkuvaiheessa peruspalveluministerinä vetänyt Maria Guzenina, sd., uusi paikkansa Uudellamaalla 7823 äänellä. Tuloksellaan hän sijoittui vaalipiirissään SDP:n läpimenneitten keskivaiheille.

Guzeninan työtä jatkanut Susanna Huovinen, sd., selvitti itsensä jatkoon selvästi Keski-Suomessa 5005 äänellä. Hän tuli puolueensa listalla toiseksi Lauri Ihalaisen jälkeen. Eroa varalle jääneeseen oli noin 2000 ääntä.

Tiiviisti eri rooleissa mukana ollut Laura Räty, kok., ei onnistunut pääsemään Arkadianmäelle. Edellisissä vaaleissa Räty oli kokoomuksen ensimmäinen rannalle jäänyt. Nyt äänimäärä pudotti hänet listalla yhtä pykälää alemmas.

MainosRäty oli kokoomuksen yksi keskeinen kuntasektorin toimija. Hän vaikutti sote-uudistuksen parlamentaarisessa seurantaryhmässä, mutta ministeriössä uudistus ei kuulunut hänen toimialueeseensa. Sosiaali- ja terveysministeriksi hän tuli viime kesänä.

Parhaiten kunta-asioissa mukana olleista ministereistä menestyi Paula Risikko, kok. Hän oli Rätyn edeltäjä sosaali- ja terveysminsiterinä, kunnes siirtyi liikenne- ja kuntaministeriksi viime kesänä.

Risikko keräsi Vaasan vaalipiirissä 9805 ääntä. Se teki hänestä yhden vaalipiirinsä ääniharavista. Hän oli omassa puolueessaan ylivoimainen.

Kuntaministerinä hallituksessa ensimmäiset kolme vuotta toiminut Henna Virkkunen, kok., tuli viime kesänä valituksi europarlamenttiin eikä ollut nyt ehdolla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*