Johtajasopimus on tavallaan kuntajohtajan työsopimus. Pääosin sopimukset noudattelevat Kuntaliiton mallisopimusta, mutta tehtävien osalta kirjo on laaja. Mitä pienempi kunta, sitä moninaisempia ovat kuntajohtajalle asetetut tehtävät.

Kuntajohtajien palkoissa on isot erot, vajaasta 6 000 eurosta yli 15 000 euroon kuussa. Kuntalehti kävi läpi yli 40 tuoreinta johtajasopimusta. Niistä vain viisi oli määräaikaisia.

Kuntajohtajilla on kokonaispalkka eikä heille makseta työaikalisiä. Kunnanjohtajan odotetaan olevan töissä aina tarvittaessa ja tavoitettavissa myös loma-aikoina.

Suurimmissa kunnissa maksetaan tietysti eniten. Tuoreissa virkasuhteissa korkeimmat palkat maksetaan Vantaan Ritva Viljaselle (14 495 euroa), Turun Minna Arvelle (15 311 euroa) ja Oulun Päivi Laajalalle (13 800 euroa).

Kouvolan Marita Toikka saa 13 500 euroa, Kotkan Esa Sirviö 12 700 euroa, Salon Lauri Inna 11 500 euroa, Raaseporin Ragnar Lundqvist 11 300 euroa, Kurikan Anna-Kaisa Pusa 10 500 euroa ja Imatran Rami Hasu 10 300 euroa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Palkkalistan alapäässä ovat esimerkiksi Ypäjän Sam Vuorinen (5 600 euroa), Sulkavan Juho Järvenpää (5 600 euroa) ja Savitaipaleen Kimmo Kainulainen (5 700 euroa).

Kuntajohtajien johtajasopimuksissa tehtävien kirjo on laaja. Esimerkiksi Raaseporissa ja Kauhajoella uudelta kuntajohtajalta odotetaan isoa vääntöä kunnan talouden vakauttamiseksi.

Kuntajohtajien yhdistyksen puheenjohtajan Heidi Rämön mukaan sopimuksen tärkein tehtävä on ehkäistä ennalta ristiriitatilanteita, koska sopimuksissa on käyty läpi luottamusjohdon ja virkajohdon roolit.

Nousiaisten kunnanjohtaja Jaana Karrimaa on laatinut uutta johtajasopimustaan kokemuksesta viisastuneena. Hänellä on karvas kokemus eroprosessista edellisessä työpaikassa Harjavallassa.

Lue lisää aiheesta tuoreesta Kuntalehdestä.

EDIT: Juttua muutettu kello 15.30. Jutussa oli mainittu virheellisesti, että myös Ruskossa kuntajohtajalta odotetaan isoa vääntöä kunnan talouden vakauttamiseksi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*