Kuva: Kari Långsjö
Kuntavaalituloksia odotettiin Kuntatalolla jännittyneinä edellisissä kuntavaaleissa 2017. Vihreiden Ville Niinistöä haastattelee Kuntalehden tuottaja Martta Nieminen.

Kuntalehdellä on ensi kevään kuntavaaleissa oma vaalikone. Vaalikonekumppani on Yle, jonka vaalikone räätälöidään Kuntalehden omaksi versioksi.

– Kyseessä on kuntalaisten ja kuntien tärkeimmät vaalit. Meidän kaikkien intressissä on aktivoida äänestäjiä ja vaaliehdokkaita miettimään ja suunnittelemaan kuntien parasta, sanoo Kuntalehden päätoimittaja Markku Vento.

– Vaalikone on erittäin hyvä tapa osallistaa ehdokkaita ja äänestäjiä.

Ylen vaalikoneesta räätälöitävään Kuntalehden vaalikoneeseen tulee mukaan Kuntalehden mielestä tärkeitä omia kysymyksiä.

Mainos– Tärkeitä teemoja ovat sote, elinvoimakysymykset ja kestävän kehityksen takaaminen, Vento sanoo.

Hän on hyvillään yhteistyöstä Ylen kanssa.

– Heillä on toimiva kone, emmekä kilpaile keskenämme.

Suomalaisen demokratian vahvistusta

Yle on ilmoittanut, että se haluaa yhteistyöllä vahvistaa suomalaista demokratiaa. Vaalikoneen toteuttaminen on työlästä eivätkä kaikki tiedotusvälineet kykene tekemään täysin omaa vaalikonetta.

Ylen mukaan maantieteellinen kattaus on nyt erittäin hyvä, samoin monimuotoisuus. Mukana vaalikoneyhteistyössä on isoja ja pieniä ja hyvin erilaisia tiedotusvälineitä.

Ylen kumppanit vaalikoneyhteistyöhön kevään kuntavaaleissa ovat Kuntalehden lisäksi MTV, Apu, KSF Media, Must Read, Maaseudun Tulevaisuus, Pyhäjärven Sanomat, Länsi-Suomi, Puumala-lehti, Åbo Underrättelser ja SLP Media.

Vaalikone on kumppaneille maksuton.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*