Valtiovarainministeri Antti Rinne, sd., arvioi, että yhteiskunnan rakenteiden uudistamistarpeesta on suomalaisessa yhteiskunnassa vahva yhteinen näkemys.

Sen perusteella voi odottaa, että asioiden toimeenpanossa päästään entistä rivakammin eteenpäin, Rinne sanoo tänään 2.10. ilmestyvän Kuntalehden 11/2014 haastattelussa.

Kuntarakenteen uudistaminen ei ole edennyt niin kuin Kataisen hallitus tavoitteli. Rinne uskoo, että kun valtionosuusjärjestelmän ja soten vaikutukset tiedetään, kuntapäättäjien on helpompi tehdä oma harkintansa kuntarakenteesta.

Kuntaliiton asiantuntijat avaavat sote-näkymiä

Sote-palveluiden järjestäminen viidellä isolla sote-alueella ja tuottaminen isoissa kunnissa ja kuntayhtymissä tuo soten hallintoon suuryrityksistä tutut satojen ihmisten kokoukset.

​Uusin Kuntalehti pyrkii hahmottamaan, miten uusi sote rakennetaan. Sen talousvaikutuksia näyttää kuitenkin olevan vaikea arvioida. Kunnat siis joutuvat ottamaan kantaa sote-uudistukseen ennen kuin perusasiat ovat tiedossa.

Tilaaja–tuottaja-malli remontoidaan Tampereella

Tilaaja–tuottaja-malli uudistetaan Tampereella, koska se on lisännyt päällekkäistä työtä ja byrokratiaa. Selvityksen mukaan poliitikkojen roolit ovat tilaaja-tuottaja-toiminnan aikana menneet sekaisin. Kaupunki uudisti jo kesällä johtamisjärjestelmää. Hajanaiseksi käynyttä konsernihallintoa uusittiin niin, että konsernilla on nyt yksi johtaja, Juha Yli-Rajala. Poliittinen johtaja, pormestari Anna-Kaisa Ikonen, kok., voi tämän jälkeen keskittyä strategiseen ja poliittiseen johtamiseen.

​Lue lisää 2.10. ilmestyvästä Kuntalehdestä

1.10. ilmestyneen uutiskirjeen ja muut tuoreimmat uutiskirjeet löydät Kuntalehden uutiskirjearkistosta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä