Suomen seuraava tasavallan presidentti selviää sunnuntaina 11. helmikuuta. (Kuva: Ville Miettinen)

Kuntalehti raportoi presidentinvaalin tapahtumista sunnuntai-iltana 11. helmikuuta. Toimittaja Outi Airola ja kuvaaja Ilkka Loikkanen välittävät tunnelmia vaalivalvojaisista Helsingin kaupungintalolta.

Kello 20 verkossa julkaistaan ennakkoäänestyksen tulos.

Ehdokkaat, valitsijayhdistyksen Pekka Haavisto (vihr.) ja kokoomuksen Alexander Stubb ovat Kuntalehden haastattelussa illan aikana.

Helsingin Sanomien 5. helmikuuta julkaiseman galluptuloksen mukaan Stubb johtaa kannatuksessa Haavistoa prosenttiluvuin 54–46.

Kannatuskyselyn teki tutkimuslaitos Verian ja se toteutettiin 2.–4. helmikuuta. Tutkimuksessa haastateltiin 1 154 henkilöä. Virhemarginaali on 2,9 prosenttiyksikköä suuntaansa. Tulokseen eivät sisälly ne henkilöt, jotka eivät kertoneet mielipidettään.

Stubb oli suositumpi myös HS:n aiemmassa kyselyssä, mutta ehdokkaiden välinen ero on kaventunut. Aiemmassa kyselyssä Stubbia kannatti 57 prosenttia ja Haavistoa 43 prosenttia vastaajista.

Alexander Stubb sai vaalien ensimmäisellä kierroksella 27,2 prosenttia äänistä ja Pekka Haavisto 25,8 prosenttia.

Ennakkoon toisella kierroksella äänesti 45,7 prosenttia äänioikeutetuista.

Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 11.2. vaalihuoneet ovat auki 9.00–20.00. Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle saapuneeseen ilmoituskorttiin. Presidentinvaalissa äänioikeus on jokaisella Suomen kansalaisella, joka on täyttänyt 18 vuotta viimeistään 28.1.2024.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä