Sirpa Paatero haluaa rajoittaa spekulaatioita Kuntaliiton johtajavalinnoissa.

Kuntaliiton johtajavalintoja valmistellaan poikkeuksellisen salaisesti verrattuna kunta-alan yleisiin käytäntöihin.

Kuntaliitto julkisti toimitusjohtajan ja varatoimitusjohtajan paikkoja hakeneitten nimet. Sen jälkeen osa kutsutiin haastatteluihin, mutta heidän nimiään ei julkistettu.

Haastattelujen jälkeen kolme toimitusjohtajan ja kaksi varatoimitusjohtajan paikkaa hakenutta valittiin jatkoon eli testeihin.

Haastatteluihin osallistuivat liiton hallituksessa mukana olevien puolueiden edustajat. He ovat sopineet tiukasta tiedotuskäytännöstä.

Liiton hallituksen puheenjohtaja Sirpa Paatero myöntää, että käytäntö on tiukempi kuin esimerkiksi kunnissa johtajia valittaessa.

Hän huomauttaa, että kunnat ovat eri tavalla julkisuuslain alaisia kuin yhdistys, jollainen Kuntaliitto on.

Paateron mukaan ei ole tarkoituksenmukaista pitää hakijoita jatkuvien spekulaatioiden kohteena.

– Meillä on runsaasti hyviä, tasavahvoja hakijoita. Valinta ei ole helppo, hän sanoo.

Paatero huomauttaa myös, että kaikkia hakuvaiheita ei julkistettu myöskään edellisellä kerralla, kun Kuntaliitolle valittiin uusi johto.

 

Valinnat 20.8.

 

Testaukset alkanevat ensi viikolla. Käytännön järjestelyistä vastaa Kuntaliiton henkilöstöosasto.

Liiton työvaliokunta tekee esityksensä elokuun 19. päivä. Liiton hallitus käsittelee asiaa seuraavana päivänä, jolloin on määrä tehdä päätökset.

Kokoomus on pitänyt toimitusjohtajan paikkaa itselleen kuuluvana. Selvän ykkösehdokkaan hakemisessa puolueessa on ollut vaikeuksia. Julkisessa tiedossa ei myöskään ole, säilyykö paikka kokoomuksella.

Varatoimitusjohtajan paikalle valittiin kaksi testattavaa, mikä viitannee siihen, että paikka säilyy sosialidemokraateilla. Vahvoilla lienee ulkopuolisten arvioiden mukaan JHL:n entinen puheenjohtaja ja edellisessä hallituksessa poliittisena valtiosihteerinä toiminut Tuire Santamäki-Vuori ja myös entinen kansanedustaja Hanna Tainio.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä