Kuntaliitto aloittaa organisaatiouudistuksen sekä Suomen Kuntaliitto ry:n ja sen tytäryhtiön Kuntaliitto Palvelut Oy:n henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen kertoo, että uudistusta on kaavailtu jo jonkin aikaa. Organisaatiouudistuksen toteutus aloitetaan syksyn aikana, ja uusi organisaatio on tarkoitus polkaista käyntiin ensi vuoden alussa.

– Kuntaliitto on säilynyt perusrakenteeltaan samanlaisena perustamisestaan, vuodesta 1993 saakka. Tätä on jo moneen otteeseen pohdittu ja nyt olemme tulleet siihen tulokseen, että organisaatiota on oikea aika katsoa tuorein silmin. 

Karhunen painottaa, että uudistuksessa ei ole kyse talousvaikeuksista tai koronaviruksen vaikutuksista. Yt-neuvottelujen käynnistäminen on lain edellyttämä vaatimus suurten organisaatiomuutosten yhteydessä, mutta uudistus ei Karhusen mukaan tule näkymään dramaattisesti liiton henkilöstömäärässä.

– Totta kai uudistusta tehdessämme arvioimme, mitä palveluita Kuntaliitossa tarvitaan. Uudistus ei kuitenkaan lähde liikkeelle irtisanomistavoitteista. 

Organisaatiouudistuksella tavoitellaan Karhusen mukaan ennen kaikkea aiempaa poikkihallinnollisempaa Kuntaliittoa.

– Nykyinen organisaatio- ja yksikkörakenne on aika jäykkä. Meidän pitäisi pystyä siirtämään ketterämmin osaamista ja resursseja sen mukaan miten tarpeet muuttuvat ja johtaa laajempana kokonaisuutena.

Kuntaliitossa työskentelee 179 ja Kuntaliitto Palveluissa 19 henkilöä. Yt-neuvottelut eivät koske KT Kuntatyönantajien eikä Avaintyönantajat Avainta ry:n henkilöstöä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä