Kuntalaki menee uusiksi, sote viedään kunnilta ja valtionosuusjärjestelmä on remontissa.

Syksyn kuumat kuntateemat ovat Kuntamarkkinoilla keskeisesti esillä sekä Luentosalin pääseminaareissa että yksiköiden tilaisuuksissa. Kaiken lisäksi puolueiden ykkösketju pääministeriä myöten kokoontuu Kuntatalolle tapahtuman avauskeskusteluun keskiviikkona 10.9. klo 10. Vaaleihin on aikaa runsas puoli vuotta.

Puolueiden puheenjohtajista Kuntamarkkinoiden avajaispaneelissa nähdään Alexander Stubb, Antti Rinne, Juha Sipilä, Ville Niinistö ja Paavo Arhinmäki. Valiokuntamatkalla olevaa Timo Soinia sijaistaa varapuheenjohtaja Hanna Mäntylä. Keskustelun juontaa Kunta.tv:n toimittaja Hannu Lehtilä. Keskustelu lähetetään myös suorana verkossa osoitteessa www.kunta.tv.

Kuntatyönantajien työmarkkinaseminaarin jälkeen keskiviikkona iltapäivällä on Luentosalissa teemana talous, alustajina mm. Aki Kangasharju, Martti Hetemäki ja Kari Nenonen.

Valtiovarainministeriön kuntaosaston seminaari avaa ohjelman Luentosalissa torstaina klo 10. Sen aiheena on ”Kunnat murroksessa – mistä eväät muutokseen?”. Ohjelma rakentuu keskustelulle, jonka alustaa kuntaministeri Paula Risikko. Keskustelussa ovat mukana lisäksi kuntajohtajat Anne Ukkonen Luumäeltä ja Lauri Lamminmäki Kouvolasta, Jukka Pekkarinen sekä Päivi Laajala valtiovarainministeriöstä sekä Päivi Sillanaukee sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM).

Kuntamarkkinoiden päätösseminaari on ehkä kaikkein kiinnostavin: ”Integraatiolla puhtia sote-palveluihin”. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Tuula Haataisen avauksen jälkeen lakiesityksen esittelee sen kirjoittaja, hallitusneuvos Pekka Järvinen STM:stä. Suunnitelmaa ruotivat mm. Leila Pekkanen Ylä-Savon sote-alueelta, Maire Ahopelto Kainuusta ja Hannu Leskinen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä.

Pääseminaarien lisäksi Kuntamarkkinat tarjoaa pari sataa teemaseminaaria ja näytteilleasettajien tietoiskua ja Kuntatalon tilat täyttyvät jälleen näyttelyosastoista. Seminaareihin on vapaa pääsy. Tilaisuuteen voi ilmoittautua ja nimilapun tulostaa etukäteen osoitteessa www.kuntamarkkinat.fi.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*