Kuntaministeri Sirpa Paatero, sd., pohtii vielä ehdokkuuttaan ensi tammikuun aluevaaleissa.

Kysymys on muun muassa ajankäytöllisestä haasteesta. Paatero toimii ministerinpestinsä ohessa Kotkan kaupunginvaltuutettuna.

Kuntapoliiiikon ja kuntaministerin tehtävien yhdistäminen on Paateron mukaan ollut tarkoituksenmukaista.

– On hyvä olla arjessa kiinni näkemässä, miten se kunta toimii ja miten elinvoimaa rakennetaan.

Mainos– Aikataulullisesti tulee aikamoista haastetta hyvinvointivaalien osalta, mutta lopullista päätöstä en ole vielä tehnyt, Paatero kertoi Kuntalehdelle osallistuessaan Kunnallisjohdon seminaariin tiistaina.

Paatero osallistui paneelikeskusteluun kuntien elinvoiman kehittämisestä. Samassa paneelissa ollut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi hänkin, ettei vielä ole tehnyt päätöstä vaaleihin lähtemisestä.

Aluevaalien äänestysaktiivisuuden yltämisestä edes kuntavaalien vaatimattoman aktiivisuuden tasolle on esitetty epäileviä arvioita. Paateron mukaan positiivista tilanteessa on se, että ihmisiä yleisesti kiinnostaa julkisessa puolessa terveydenhuolto, ja aluevaaleissa valitaan päättäjiä päättämään terveydenhuollosta.

– Tehtäävä kiinostavuuden herättämisessä on meillä kaikilla. Ministeriöillä, alueilla, kunnilla jotka tällä hetkellä hoitavat vaaleja. Ja myös puolueilla.

MainosKatso Sirpa Paateron haastattelu oheisesta videoikkunasta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*