Kuntien uudistaminen etenee niin vauhdikkaasti, että kuntaministeri Paula Risikko, kok., on päättänyt selvittää mikä on tuleva kunta, kun kunnilta siirretään sosiaali- ja terveysasiat ja niiden rahoitus pois.

Lisäksi Helsingin seudun kunnat  menettävät itsenäisen päätösvallan myös maankäytöstä, asumisesta ja liikenneratkaisuista, jos metropolihallinto toteutuu.

Lue Paula Risikon haastattelu 12.9. ilmestyvästä Kuntalehdestä 10/2014.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Kuntaministeri selvittää mikä on tulevaisuuden kunta
    Kuntien uudistaminen etenee niin vauhdikkaasti, että kuntaministeri Paula Risikko, kok., on päättänyt selvittää mikä on tuleva kunta, kun kunnilta siirretään sosiaali- ja terveysasiat ja niiden rahoitus pois. Lisäksi Helsingin seudun kunnat menettävät itsenäisen päätösvallan myös maankäytöstä, asumisesta ja liikenneratkaisuista, jos metropolihallinto toteutuu.

    Tuo, että kunnat vapautuvat soten rahoittamisestta on tosi JYTKY, taitaa hallitus ottaa loppukirin, kun on tekeillänoin suuri uudistus.

  2. Jos metropolihallinto toteutuu, niin kehyskunnat menettävät kaikein päätösvallan alueensa asioihin. Toisin sanoen, kunnat lakkaavat olemasta. Olemmeko ympäristökunnissa valmiit hyväksymään tämän suuntaisen kehityksen, mielestäni emme ole. Teidämme jo nyt, että kehitys kehätie kolmen ulkopuolella lakkaa heti ja veroeuromme siirtyvät kehän sisäpuolelle. Rakentaminen loppuu kuntien ja kylien keskuksissa, puhumattakaan taajama-alueista, koska ei myönnetä rakennuslupia. Mitä tästä seuraa! Autiotaloja, hoitamatonta ja pusikoituvaa maaisemaa, yksinäisiä vanhuksia ja tyhjiä teollisuushalleja yms. Mielestäni nyt olisi kuultava kuntien ja kylien asukkaita, mitä he haluavat tulevaisuudelta. Sieltä varmasti löytyy mielenkiitoisia visioita alueen kehittämisestä ja motivaatiota toteuttaa niitä. Puhutaan luonnon monimuotoisuudesta ja kaikesta siihen liittyvästä, mutta unohdetaan ihmiset, jotka asuvat kunnissa ja kylissä. Nyt olisi jo aika ottaa järki käteen ja jättää paikallisten päätettäväksi asiat, jotka heitä koskettavat.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä