Valtiosihteeri Jari Partanen osallistuu kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen, kesk., puolesta pohjoismaiseen kuntaministerikokoukseen Rønnessa, Tanskassa, 15.–16.8.2017, valtiovarainministeriö tiedottaa.

Kokouksen tarkoituksena on vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia kuntapolitiikan ajankohtaisista kysymyksistä. Keskustelua johtaa Tanskan talous- ja sisäministeri Simon Emil Ammitzbøll. Kokouksessa on mukana edustajia kustakin viidestä Pohjoismaasta sekä Ahvenanmaalta ja Grönlannista.

Kokouksessa käydään läpi kuntalaisosallistumisen vaihtoehtoisia ja uusia muotoja eri maissa. Lisäksi keskustellaan julkisten ja yksityisten palveluntuottajien oikeudenmukaisesta ja tasapuolisesta kilpailusta. Myös erilaiset rakenteelliset uudistukset ovat ajankohtaisia.

Valtiosihteeri Partasen mukaan kaikki Pohjoismaat ovat samojen laajakantoisten kysymysten äärellä.

Mainos– Tietojen ja kokemusten vaihto on olennaista pohjoismaisessa perheessä, sillä meitä kaikkia puhututtavat samat asiat: mikä on julkisen vallan rooli ja tehtävät 2020-luvun hyvinvointivaltiossa ja miten julkiset palvelut turvataan tehokkaasti ja läpinäkyvästi. Myös sitä, miten edustuksellista demokratiaa tuetaan ja täydennetään suorien osallistumismuotojen avulla digitalisaatiota hyödyntäen, mietitään kaikissa Pohjoismaissa.

Suomi antaa kokouksessa tilannekatsauksen sote- ja maakuntauudistuksen tilanteeseen ja aikatauluun. Muita kuntapolitiikassa ajankohtaisia teemoja ovat Tulevaisuuden kunta -reformi, digitalisaation edistäminen sekä kuntatalouden tilanne.

Kokous on jatkumo viime vuoden Islannin kuntaministerikokoukselle. Suomi isännöi pohjoismaista kuntaministerikokousta vuonna 2018.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*