Lapinlahden kunnanjohtaja Janne Airaksinen
- Kriisin pahentuessa virkamiesjohdolle ja päättäjille alkaa tulla paineita kentältä, että meidän pitäisi tehdä tuota ja tätä, se on yskäissyt sinne päin ja tuo tuonne päin. Se tuo haastetta johtamiselle. Siinä auttaa se, että on selkeät suunnitelmat siitä, miten mennään ja toimitaan sen mukaisesti. On tärkeää, että operatiivisen puolen ja päättäjien välinen yhteys toimii ja luottamus tekemiseen on vahva, Lapinlahden kunnanjohtaja Janne Airaksinen sanoo. Kuva: Miska Puumala

Koronakevät pisti kuntien johtamismallit tosi testiin. Näin kävi myös noin 9 500 asukkaan Lapinlahdella. Isoja kuntalaisia koskevia päätöksiä piti tehtailla urakalla, vaikka valtiovallan ohjeet ja opastukset elivät jatkuvasti.

...

Haluatko lukea enemmän? Kirjaudu sisään tilaajatunnuksillasi, tai tartu tarjoukseen ja tilaa tästä Kuntalehti kuukaudeksi maksutta!

Ensimmäinen kuukausi on ilmainen, jonka jälkeen saat kolme kuukautta tarjoushintaan yhteensä 19,90 €.

Voit perua tilauksen tarjousjakson päättyessä tai antaa sen jatkua normaalihintaisena. Tilaus jatkuu automaattisesti, ellei sitä peruta.

Kuntalehden digitilaajana saat pääsyn kaikkiin verkkosisältöihin, tähtijuttuihin sekä kattavaan näköislehtiarkistoon.

Haluatko uppoutua uutisiimme myös ilman päätelaitteita? Täydennä tilaustasi printillä! Tilaa printtilehti osoitteessa kuntalehti.fi/tilaa