Sini Ruohonen aloitti tiistaina työt Turun kaupunginhallituksen päätoimisena puheenjohtajana.

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin maanantaina Sini Ruohonen, kok. Turussa tehtävä on päätoiminen.

Joko olet työt aloittanut?

-Kyllä minä tänä päivänä olen virallisesti työt aloittanut.

Mikä oli ensimmäinen työtehtäväsi tänä aamuna?

-Kokousaikojen sovittelulla ja kalenterin tarkastelulla päivä alkoi.

Mikä on tärkein asia, joka sinun puheenjohtajakaudella pitää saattaa maaliin tai ainakin hyvälle alulle?

-Turussa ollaan siirtymässä kuntavaalien jälkeen pormestari-malliin. Siihen liittyvä hallinnon uudistaminen on tärkein asia normaalien tehtävien ohella. Ensi keväänä meille valitaan pormestari ja kolme apulaispormestaria.

Turku on ollut huolestuttavasti esillä korona-lentojen johdosta viime aikoina. Uskaltaako teidän suuntaan ylipäätään enää matkustaa?

-Meillä on systemaattisesti testattuja tänne tulevia lentoja, jotta tiedämme missä koronan suhteen alueella mennään. Ainakin minä matkustan mieluummin sinne, missä tilanne on tiedossa, kuin alueelle, jossa koronatilannetta ei ole selvitetty. Joten kyllä meille uskaltaa tulla.

Millaisen arvosanan annat kaupunkiorganisaatiolle koronakriisin hoidosta?

-Siinä ollaan jossain 9 ja 10 paikkeilla. Meillä on ollut erittäin hyvä poliittinen yhteisymmärrys asian hoidossa. Kaupunginhallitusta on informoitu tilanteesta viikoittain, joten olemme pysyneet erittäin hyvin ajan tasalla.

Entä millaiset arvosanat koronakriisin hoidosta annat ministeriöiden ja ministerien suuntaan?

-Ne arvosanat ovat vähän matalampia. Tulkinnanvaraiset ohjeistukset ovat olleet suurin ongelma. Ei ole riittävän selvästi kerrottu mikä on ohjeistus, suositus tai määräys. Aina ei ole tullut selväksi, mitä milläkin määräyksellä tarkoitetaan. Nyt on kunnille annettu vähän käsivaralta noita ohjeita. Niihin pitää saada jatkossa lisää tarkkuutta, sillä meidän on aika hankala täällä kuntatasolta määräyksiä soveltaa, jos niissä on paljon tulkinnanvaraa.

 

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*