Naiset ovat taitavia verkostoitumaan, sanoo Mervi Simoska, joka astuu Juvan johtoon Heikki Laukkausen jäädessä eläkkeelle. (Kuva: Lauri Rotko)

Lähes kolmannes kaupungin- ja kunnanjohtajista jää lähivuosina eläkkeelle. Paikkoja vapautuu nuoren polven johtajille ja tyystin toisenlaiselle johtamiselle.

Eteläsavolaisessa Juvan kunnassa on edessä tavanomaista isompi sukupolvenvaihdos, kun peräti 30 vuotta Juvaa johtanut Heikki Laukkanen jää eläkkeelle.

Laukkanen sanoo Kuntalehden haastattelussa, että hänen sukupolvensa johtajat ovat olleet yhteiskunnallisesti laajempia toimijoita kuin nykyiset.

– Olen kyläpiällikkö. Olen töissä Juvalla – en pelkästään Juvan kunnassa, hän kuvaa johtajaprofiiliaan.

Uudeksi kunnanjohtajaksi valittu Mervi Simoska pitää itseään valmentajana.

– Sakilla tehdään ja hyödynnetään toisten osaamista, hän sanoo.

Kumpikin korostaa verkostojen merkitystä. Laukkanen on mukana myös monenlaisissa hyvä veli –verkostoissa oman kunnan ulkopuolella.

– Monet verkostot ovat tämmöisiä – rumasti sanoen – huoraamista puolin ja toisin. Jotta saat informaatiota verkostosta, sinun pitää pystyä sitä myös tuottamaan. Pitää antaa, että saat, sanoo Laukkanen.

Kuntajohtajista valtaosa on edelleen miehiä. Juvan naapurikunnissa Rantasalmella ja Sulkavalla on kuitenkin naiskunnanjohtajat.

– Naisetkin ovat taitavia verkostoitumaan, ja verkostoihini kuuluu sekä miehiä että naisia, Simoska sanoo.

Lue koko artikkeli Kuntalehdestä 8/2016 (ilm.18.8.)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä