Kouvolan perussuomalaisten valtuustoryhmän kahtiajakautuminen valtuutetun toimintaa koskevassa kiistassa on saanut aikaan sen, että osa Pohjois-Kymen perussuomalaiset ry:n jäsenistä päätti sunnuntaina perustaa alueelle toisen paikallisyhdistyksen, kertoo maanantain Kymen Sanomat.
 
Pohjois-Kymen perussuomalaiset ry:n rinnalle syntyy Kouvolan Seudun Perussuomalaiset ry. Yhdistyksen puheenjohtajan Toni Lampirannan mukaan toimintaperiaate ja tavoitteet ovat vielä linjaamatta.
 
Kouvolan perussuomalaisten kiistelyn taustalla on Pohjois-Kymen perussuomalaisten hallituksen laatima asiakirja, jossa väitetään ja epäillään Kouvolan kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen toisen varapuheenjohtajan Anssi Tähtisen, ps., syyllistyneen sääntörikkomuksiin ja yhdistystä vahingoittavaan toimintaan.
 
– Saimme toivon mukaan tilanteen rauhoitettua tällä liikkeellä. Näen, että tämä oli ainoa oikea ratkaisu tässä vaiheessa, Lampiranta sanoo.
 
Pohjois-Kymen perussuomalaiset ry:n Pekka Korpivaara pitää uuden yhdistyksen perustamista outona.
 
Kymen Sanomien mukaan perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo aikoo puuttua Kouvolan kiistelyyn, jos sopua ei näy muutamassa päivässä.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä