Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Toni Putula esitteli valtuustoaloitteen kaupunginhallituksen erottamiseksi. Kuva kokousvideosta.

Kokoomuksen valtuustoryhmä jätti Lahden kaupunginvaltuustolle aloitteen kaupunginhallituksen erottamisesta tiistain puolelle talouden tasapaino-ohjelman käsittelyn vuoksi venyneessä kokouksesssan.

Aloitteen esitellyt valtuustoryhmän puheenjohtaja Toni Putula sanoi illan aikana nimiä kertyneen aloitepaperiin niin, että takana oli yli puolet valtuutetuista.

Aloitteessa esitetään tilapäisen valiokunnan asettamista kaupunginhallituksen erottamista varten.

Aloitteessa todetaan, että Lahden talouden tasapaino-ohjelmaa on selvitetty useiden parlamentaaristen työryhmien työskentelyn ja esitysten pohjalta. Lisäksi kaupunginhallitus ja kaupunginjohtaja ovat tehneet prosessin aikana erilaisia linjauksia ja esityksiä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)– Kaupunginhallitus on operatiivinen toimielin verrattuna kaupunginvaltuustoon, Putula muistutti.

Putula muistutti myös, että kuntalain mukaan kaupunginhallituksen tulee vastata kunnan hallinnosta ja taloudenhoidosta, vastata valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpoanosta ja laillisuuden valvonnasta.

– Talouden tasapainotusprosessin ja kaupunginvaltuustokäsittelyiden perusteella näyttää siltä, ettei kaupunginhallitus nauti kaupunginvaltuuston luottamusta. Näin ollen kaupunginvaltuuston tulee muodostaa tilapäinen valiokunta ja erottaa kaupunginhallitus, Putula totesi.

Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja on demareiden Sirkku Hildén. Putula on 3. varapuheenjohtaja. 1. varapuheenjohtaja on Pro Lahden Kalle Aaltonen ja 2. varapuheenjohtaja perussuomalaisten Jorma Ratia. Muut jäsenet ovat demareiden Minna Lampinen ja Erkki Nieminen, Ida Rantanen (kok.), Mira Nieminen (ps.), Jouni Kaikkonen (vihr.) ja Martti Talja (kesk.).

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*