Kuva: Ville Miettinen

Virka-aseman väärinkäytöstä syytettyjen Kittilän kunnan luottamushenkilöiden oikeusjutussa ei välttämättä päästä antamaan loppulausuntoja tammikuun lopussa, kuten oli tarkoitus.

Syynä on yhden todistajan kuulemisen odottelu edelleen. Kittilän kunnanhallitukselle lainopillista apua kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamisessa antanutta Pentti Eilavaaraa ei päästä kuulemaan vielä ensi viikollakaan, kertoo Lapin Kansa.

Eilavaaraa oli tarkoitus kuulla jo joulukuussa. Tuolloin hänen olinpaikkaansa ei saatu selville eikä hänelle voitu toimittaa haastetta. Sittemmin haastemies toimitti haasteen Eilavaaralle puhelimitse.

Nyt Eilavaara on toimittanut oikeudelle lääkärintodistuksen, jonka mukaan häntä ei voida kuulla oikeudessa ensi viikolla.

Eilavaaran ovat kutsuneet todistajiksi syytettyjen luottamushenkilöiden asiamiehet. Jos he haluavat edelleen kuulla Eilavaaraa todistajana, juttu seisoo kunnes Eilavaaraa on kuultu, vahvistaa käräjätuomari Vilho Niiranen Lapin Kansalle.

– Loppulausuntoja ei voida aloittaa, kunnes kaikki todistajat on kuultu, Niiranen sanoo.

Anna Mäkelän erottamisen selvittelyissä julkisuuteen tulivat niin sanotut Eilavaara-paperit. Niillä tarkoitetaan Eilavaaran oikeudellista neuvontaa, jota eräät Kittilän kunnanhallituksen jäsenet tilasivat kunnan nimissä, vaikka avunpyynnöstä ei ollut virallista päätöstä, ja josta lasku osoitettiin kunnalle.

Lokakuussa Lapin käräjäoikeus tuomitsi Kittilän entisen vt. kunnanjohtajan Kyösti Tornbergin sakkoihin tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tornberg julisti Eilavaara-paperit salaisiksi ja kieltäytyi luovuttamasta asiakirjoja niitä pyytäneille.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*