Lavian valtuusto valitsi Kankaanpään liitossuunnaksi Porin sijaan lukemin 9-8. Kankaanpään valtuusto puolestaan torjui liitoksen selvin 21-14-lukemin.
 
Porin kaupunginvaltuusto ottaa kantaa Lavia-liitokseen ensi viikon maanantaina. Kaupunginhallitus esittää liitoksen torjumista.
 
– Näyttää selvältä, että Lavian liitossuunnasta päättää maan hallitus kesäkuussa kuntaministeri Henna Virkkusen esityksen pohjalta, sanoo Lavian kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veikko Palosaari, kesk.
 
Lavian valtuustossa Kankaanpään halusivat liitoskumppaniksi keskustan seitsemän valtuutettua, yksi kokoomuksen valtuutettu ja yksi perussuomalainen. Vastapuolella oli pääosa kokoomuksen ryhmästä, vasemmistoliitto ja keskustasta irtaantunut Pro Lavia -ryhmä.
 
Palosaari arvioi, että valtioneuvosto päätyy liittämään Lavian Poriin, kun kuntien kesken liitoksesta ei syntynyt yksimielisyyttä.
 
– Elämä jatkuu liitoksen jälkeenkin. Yritämme toimia siten, että Lavia ei näivettyisi liitoksen myötä, Palosaari sanoo.
 
Lavia on kriisikunta, ja kunnassa on toimitettu erityisen vaikeassa taloudellisessa asemassa olevaa kuntaa koskeva arviointimenettely syksyllä 2013. Alkuvuodesta 2014 toimitettiin erityinen kuntajakoselvitys Lavian kunnan ja Porin kaupungin välillä. Kuntajakoselvittäjä Arto Saaarinen esitti Lavian liittämistä Poriin.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*