Perussuomalaisen valtuutetun loikka nostaa keskustan Mikkelin uuden valtuuston suurimmaksi ryhmäksi.

Kuntavaaleissa keskusta ja SDP saivat molemmat 14 valtuustopaikkaa, mutta noin 400 ääntä enemmän saanut SDP sai haltuunsa kaupungin suurimman puolueen aseman.

Perussuomalaisista keskustaan siirtyvä Harri Kivinen sai kuntavaaleissa 166 ääntä ja meni läpi PS-listan kolmantena.

– Menin perussuomalaisiin aikanaan Timo Soinin innoittamana. Kun Timo jää sivuun, ovat asenteet puolueessa kovenemassa ja EU- ja maahanmuuttovastaisuus lisääntymässä. Katsoin, että puolueet arvot ovat karkaamassa liian kauaksi omistani, Kivinen perustelee puolueen vaihtamista.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Heikki Nykänen sanoo, että loikkauksesta huolimatta SDP saa vaalituloksen perusteella valita ensimmäisenä, kun keskeisiä luottamustehtäviä eli puheenjohtajuuksia täytetään.

– Jos demarit haluavat kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden, me emme lähde siitä vääntämään. Sitten kun mennään paikkajaossa eteenpäin, me käytämme laskennassa paikkalukua 15, ja haluamme luottamuspaikat sen mukaisesti. Uskon, että saamme jaettua paikat sovussa, keskustan neuvottelijoihin lukeutuva Nykänen sanoo.

Seuraavan kerran Mikkelin luottamuspaikoista neuvotellaan ensi sunnuntaina.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*